UUTISET

ISKU-VEIKOT

D-poikien finaaliturnaukset 23-24.4

D-poikien Musta joukkue pelasi kauden viimeisen turnauksensa viikonloppuna Loimaan Hirvihovissa. 2-päiväiseen lounaisen alueen mestaruussarjan turnaukseen matkattiin joukkueella Arttu Paloniemi, Eeki Lylykangas, Eetu Kankainen, Juho Tikkala ja Leevi Katoperä. Mukana oli alueen 8 parasta joukkuetta.

Ensimmäisenä päivänä pelattiin alkusarja, jossa I-V tuli toiseksi. Seuraava päivä alkoi ottelulla Lempo-Volley Sinistä vastaan. Pelin henki oli tulos tai ulos välieristä. Ensimmäistä erä meni tasatahtia kunnes I-V käänsi erän 25-21. Toisessa erässä I-V karkasi 24-19 johtoon. Tämän jälkeen pallo osin vastustajan onnellakin pyöri omaan kenttään ja kääntyi Lempon eräpalloon 24-25. Omalla pelillä erä jatkopalloilla 29-27.

Välierissä vastaan tuli Viesti Red, joka hyvän puolustuksen kautta käänsi pelin ansaitusti 2-0 (25-16,25-16) voittoon.

Pronssipelissä vastaan tuli kauden 6. kerran OrPo. Ensimmäinen erä meni taistelusta huolimatta suurinumeroisesti OrPolle 25-14, mutta toiseen erään I-V taisteli muutaman pisteen karkumatkalla aina 18 pisteeseen saakka. Taisto ei tällä kertaa riittänyt vaan OrPo vei erän 25-20 ja pronssi Orivedelle.

D-poikien Keltainen joukkue taisteli sijoitusturnauksensa sijoista 17-21 Orivedellä. Joukkue pelasi kokoonpanolla Matias Kankainen, Lauri Laukkanen, Onni Sieppi ja Osku Erkkonen. Saavutuksena oli neljästä pelistä 2 voittoa ja 2 tasapeliä, jollla heltisi lopulta sarjan 18 sija. Viimeisestä turnauksesta olivat poissa sairastelujen takia Eerik Antila ja Emil Grönmark.

D-poikien kauteen lähdettiin yhdellä joukkueella 9 pelaajan voimin. Kun osa pelaajista pelasi myös C-pojissa niin tarkoitus oli peluuttaa pelaajia tasaisesti. Koronan ja muiden sairastelujen takia tässä ei aivan onnistuttu. Kevätkauden harvemman ottelutahdin takia kevätkausi pelattiin kahdella tasojoukkueella (Musta ja Keltainen). Tavoituksena oli saada jokaiselle pelaajalle enemmän oman tasoista peliä. Vahvuuteen tuli lisäksi 2 pelaajaa lisää. Musta joukkue taisteli kevätkauden A- ja B-poolin välimaastossa, joten mahdollisuudet oli mitaleille saakka. Tähän ei tosin sitten lopulta aivan ylletty, mutta lähelle päästiin. Keltaisella joukkueella ei suurempaa tulostavoitetta ollut kunhan saavat pelata oman tasonsa pelejä.

Monelta osin kautta voi pitää onnistuneena, vaikka ihan mitaleille asti ei selvittykään. C-pojissa saatiin hyvä pohja seuraavaa kautta ajatellen. D-poikiin jää seuraavaksikin kaudeksi varsin tasokas ryhmä, jolla on mahdollisuuksia taistella kärkipään sijoituksista. Lisäksi toukokuun aikana Isku-Veikkojen junioreista 4 on valittu 08/09/10-syntyneiden toukokuun Lounaisen alueen alueleireille Varalaan. Kauhavan Powercupiin 9-12.6 Isku-Veikot matkaa kahdella D-poikien joukkueella.

Isku-Veikoille tappio, kausi paketissa 10.4

Turun Toverit oli odotetun kova vastustaja ja haki siis voiton sekä jatkopaikan erin 3-0 (25-21,25-13,25-20) sunnuntaina Apian liikuntahallissa pelatusta ensimmäisen kierroksen play off ottelusta.

Kotijoukkue oli hyvin latautunut tähän tärkeään kerrasta poikki systeemin otteluun. Pukukopissa sovittiin, että voitetaan tai hävitään, niin pelataan täysillä katsojia ja seuraa kunnioittaen. Ikävä kyllä täytyy rehellisesti todeta, että vastustaja oli nyt liian kova. Ensimmäinen erä lähti pienen jännityksen vallitessa hiukan kangerrellen liikkeelle, mutta sitten pisteistä tapeltiin tasapäisesti eikä armoa pyydetty saati annettu. Tilanne oli parhaimmillaan 20-22, mutta aivan ei riittänyt erävoittoon. Toinen erä oli vaisua pelaamista ja Turun ylivoimaa, mutta kolmannessa mentiin taas pitkälti tasatahtia tilanteiden ollessa 13-14 ja vielä 20-22, mutta lopulta tämäkin vieraille ja tappio sekä kesäloma Isku-Veikoille. Pelin osa-alueista parhaiten toimivat syöttö ja vastaanotto sekä osittain myös puolustus. Turun Toverit ansaitsi täysin voittonsa ja suurin ero joukkueiden välillä oli hyökkäyspelissä, varsinkin hakkuriosastolla jäätiin selkeästi altavastaajaksi. Isku-Veikkojen parhaana palkittiin erinomainen libero Arttu Hokkanen ja lisäksi voidaan mainita myös yleispelaaja Sakari Liehu, joka nosti aloituksia tarkasti sekä esitti muutaman huikean puolustuksen.          

C-poikien sijoutusturnaus 9.4, Valkeakoski

C-poikien viimeinen turnaus saatiin pelata kotona. Turnauksessa oli mukana 6 joukkuetta JoU/Levi, Loimu2, NarPa, OrPo, PuMa 2 ja Isku-Veikot. Aluksi pelattiin 2 alkulohkoa, joiden jälkeen ristikkäisottelut ja sitten sijoituspelit. Isku-Veikot lähti kauden viimeiseen turnaukseen kokoonpanolla Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Leevi, Luukas, Onni ja Rasmus. Kauden aika joukkueessa pelasivat Juho ja Osku.
Alkusarjassa I-V hävisi ensimmäisessä ottelussa OrPolle ensimmäisen erän selkeästi 25-10, mutta toisessa erässä peli parantui huomattavasti eräpisteiden ollessa 25-22 OrPolle. Toisessa pelissä vastaan tuli Loimu2. Pelaamisen taso parani tässäkin ottelussa, mutta Loimu vei kuitenkin ottelun melko selkeästi 2-0 (25-18, 25-21).
Kahden tappion jälkeen viimeisessä ottelussa sijoista 35-36 tuli vastaan JoU/LeVi. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja se päättyi lopulta I-V:n 25-20 voittoon. Toinen erä olikin sitten I-V:n yksipuoleinen näytös sen päättyessä numeroihin 25-9. Kausi päättyi siis voittoon !
Vaikkakin kauden sijoitus oli ikäluokan häntäpäässä niin se oli oikestaan hyvin oletettuakin, koska joukkue koostui pääasiassa ali-ikäisistä pelaajista. Lisäksi korona rokotti toimintaa niin harjoituksissa kuin turnauksissakin pelaamista todella rankalla kädellä käytännössä marraskuu-maaliskuun välisen ajan. Kauden aikana kuitenkin ehdittiin oppia pelaamaan isolla kentällä 1-passarin peliä, kuten oli tarkoituskin. Seuraavaan kauteen samassa ikäluokassa on tältä pohjalta huomattavasti helpompi lähteä kun ei tarvitse aivan alusta opettelemista aloittaa.


Isku-Veikoilta kauden paras peli, voitolla varmistui lohkon 2. sija

Jatkosarjan viimeiseen otteluun Isku-Veikot matkusti Jyväskylään paikallisen JyväsLentiksen vieraaksi ja voitti upealla esityksellä 3-0(28-26,25-18,25-15)

Neljä edellistä peliä alavireisesti esiintynyt Isku-Veikot oli nyt täysin eri joukkue, sillä johonkin kadonnut pelivire löytyi oikealla hetkellä ja lopputuloksena tosiaan kauden ehjin suoritus. Joukkueen libero Akseli Vuorinen oli samaan aikaan hiihtämässä miesten 50 km SM-kilpailuissa Rovaniemellä ja pelaajat päättivät ennen ottelua, että jos Aksu taistelee yli kolme tuntia ladulla, niin taistelee lentopalloilijatkin täysillä.

Heti ottelun alusta lähtien näki, että joukkueella on hyvä päivä, sillä keskittyminen joka palloon ja taisteluilme sekä joukkuehenki olivat erittäin korkealla tasolla. Harvoin näkee, että peli luistaa kaikilla osa-alueilla ja kaikilla pelaajilla yhtä aikaa. JyväsLentiksen nuori joukkue ei pelannut huonosti, vaan Isku-Veikot otti huippupelillä arvokkaan voiton. Nyt kun kehuja voi hyvällä omallatunnolla antaa, niin aloitetaan yleispelaajista Tapio Hiedasta ja Sakari Liehusta, molemmat nostivat aloituksia hyvällä prosentilla, puolustivat erinomaisesti ja hyökkäystehoja löytyi. Libero Arttu Hokkanen pelasi aivan huikean ottelun, nostaen ja puolustaen monia pahoja palloja. Hakkuri Veeti Lassila pelasi kauden parhaan pelinsä, syötti ja hyökkäsi vähillä virheillä. Keskitorjujat Jarno Einola ja Niko Julin torjuivat ja hyökkäsivät keskeltä moitteettomasti. Sairausvuolteelta passariksi palannut Timo Väisänen yltyi myös kauden parhaaseensa.

Lohkon kakkossija tarkoitti, että Isku-Veikot oli tämän kauden 6. paras joukkue miesten kakkossarjassa Suomessa. Nyt kausi jatkuu pudotuspeleillä ja ensimmäisellä kierroksella Isku-Veikot saa vastaansa todella kovan TuTo-Volleyn Turusta, joka vilisee entisiä liigamiehiä. Kaksiosainen karsinta sovittiin yhdessä tuumin yhdeksi otteluksi, joka pelataan Valkeakoskella sunnuntaina 10.4. klo 15 Apian liikuntahallissa. Otteluparista voittaja kahdeksan parhaan joukkoon ja pelit jatkuvat, häviäjä kesälomalle.         

D-pojat musta Orivedellä välieräturnauksessa.

D-pojat matkasivat Orivedelle koostumuksella Arttu, Eeki, Eetu ja Leevi. Vaihtomiehiä ei mukana ollut, joten peliaikaa oli riittävästi jokaiselle tarjolla.


Ensimmäinen peli OrPoa vastaan oli kuten OrPo-pelit tällä kaudella niin kaksijakoinen. Ensimmäinen erä pelattiin lähes virheettömästi: syöttövirheitä 0, vastaanottovirheitä 2 ja hyökkäysvirheitä 2. OrPolla taas ei ollut ihan yhtä virheetöntä siten erä 25-15 helpohkosti I-V:lle. Toiseen erään virhemäärä lisääntyi erityisesti hyökkäyksissä ja siten erä OrPolle 25-22. 3 erä meni samaa kaavaa kuin toinenkin ja se selkeästi OrPolle 15-9.


Toinen ottelu Pirkkalan Pirkkoja vastaan oli sellaista pakkopullaa että leipureilla oli lähinnä kasvot punaisina kun mistään ei meinannut tulla mitään ja pelatakaan ei uskallettu. Lopulta kuitenkintarvittavia onnistumia ja vastustajan virheitä tuli riittävästi, joten ottelu I-V:lle lopulta 2-0 (25-21, 25-11).


Kolmas ottelu oli Viesti Rediä vastaan. Ottelun henki oli lähinnä se kumpi tekee vähemmän virheitä. Tässä asiassa Viesti ei kyennyt vastaamaan I-V:n virhemäärään ja vei siten ottelun 2-0 (25-16, 25-21).


Turnauksessa positiivista oli vastaanoton onnistuminen ja kohtuullisen hyvä syöttöprosentti. Suurena ongelmana taas hyökkäysten päättäminen ja yleisesti ottaen niiden suuntaus. No yhtä kaikki turnauksen minimitavoite tuli täytettyä kun A-finaalipaikka tuli saavutetuksi. 2-päiväinen finaaliturnaus pelataan 23-24.4 Loimaalla.

M2 Isku-Veikkojen alavire jatkuu

Vammalan Lentopallo kukisti vuorostaan Isku-Veikot kahdesti viikon sisällä, ensin Valkeakoskella viime sunnuntaina 3-1 (14-25,25-22,28-26,25-17) ja sitten Vammalassa eilen torstaina 3-1 (19-25,25-15,25-21,25-20)

Molemmissa peleissä oli sama juoni, ensimmäinen erä mentiin Isku-Veikkojen komennossa ja loput kolme erää VaLePan ollessa parempi. Tosiaan ottelut ovat alkaneet hyvin, peli on rullannut ihan ok ja vastustaja on auttanut runsailla virheillä ensimmäisissä erissä. Mutta sitten toisista eristä lähtien omat virheet lisääntyvät ja vastustaja parantaa omaa peliään ja saa sitä kautta henkeä päälle, kun taas Isku-Veikkojen suorituksiin alkaa tulla väkinäisyyttä ja suorituspainetta. Henkinen lukko on nyt siis joukkueella kova ja se näkyy selkeänä alisuorittamisena. Pelillisistä asioista syöttö ja nosto ovat toimineet kohtuullisesti, mutta verkolla ollaan oltu suurissa ongelmissa, sillä hyökkäys sekä torjunta ovat sakanneet pahasti ja myös puolustuspeli on ontunut.

Mutta mennään hyviin asioihin eli joukkuehenki on pysynyt vahvana ja kaikki tiedostavat, että kun peli ei kulje, niin se ei kulje ja vieruskaveria ei syytetä. Jos Isku-Veikoilla on sarjan vanhin passari Tini Väisänen, niin on myös sarjan nuorin passari Tinin poika Eemil, 15 vuotta, joka sai näissä kahdessa pelissä kunnon tulikasteen passaamalla ne molemmat ja suoritui tehtävästään kuivin jaloin. Sunnuntain kotipelissä onnistujiin voidaan lukea myös herrasmiespelaaja Niko Julin, joka on saanut syöttöihin vaikeutta ja hoitaa oman ruutunsa aina tunnollisesti. Torstaina paras oli liberona pelannut Arttu Hokkanen, jonka peli-ilo ja vahva liike kenttäpelissä olivat mukavaa katseltavaa.          

M2 I-V - Oripää, Oripää - I-V

Oripään Urheilijat päihitti Isku-Veikot kahdesti viikon sisään, ensin viime sunnuntaina Oripäässä lukemin 3-0(25-21,25-15,25-20) ja torstaina Valkeakoskella 3-1(17-25,26-24,25-23,25-19)Tämän jatkosarjan lohkon ehdoton ennakkosuosikki Oripään Urheilijat näytti kahteen kertaan, miksi se tätä titteli kantaa. Sunnuntaina Oripäässä tuli Isku-Veikolle ns. ohipeli eli mikään ei tahtonut onnistua, josta selkeät numerot myös kertovat. Tahtotila ja halu voittaa olivat kunnossa, mutta kun peli ei kulje, niin se ei kulje, vaikka kuinka yrittäisi. Kaikki kolme erää noudattivat samaa kaavaa, Isku-Veikot oli koko ajan jäljessä, välillä kirien eroa kiinni, kunnes taas peli lopahti. Ainoastaan syöttöpeli kulki ajoittain hyvin, muuten oli tuskainen ottelu kaikilla pelaajilla. Jos edellisen voittopelin jälkeen tuli kehuttua kaikkia, niin jätetään tasapuolisuuden nimissä kehumatta nyt ketään.Onneksi revanssin paikka saatiin heti torstaiksi ja kaikki näyttikin nyt paljon paremmalta. Ensimmäinen erä mentiin täysin Isku-Veikkojen komennossa, peli kulki ja pelaajat nauttivat selvästi, kun sunnuntain apina oli saatu karistettua harteilta pois. Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä aivan loppuun asti, Oripää paransi peliään ja Isku-Veikot vastasi samalla mitalla. Ehkä kärsivällisempi joukkue erän vei, mutta hiukan jäi sellainen kuva, että kotijoukkue vähän odotteli, eikä painanut kaasua pohjaan, niin Oripää olisi kyllä pudonnut kyydistä. Kolmas erä oli myöskin tasainen, mutta jälleen vierasjoukkue voitti kahden pisteen erolla. Tässä erässä Isku-Veikoille alkoi tulla ehkä liikaa hyökkäysvirheitä ja vastustaja taas hyökkäsi erittäin vaihtelevasti ja järkevästi. Neljännen erän alku oli katastrofi ja Oripää karkasi 11-4 johtoon ja ottelu näytti pelatulta. Vielä kerran Isku-Veikkojen liekki roihahti ja upea nousu tasoihin 11-11 ja jopa 14-13 johtoon, mutta sitten bensa loppui ja loppuerä oli murheellinen ja harmitus suuri, sillä paljon enemmän oli tästä pelistä ollut otettavissa. Isku-Veikkojen paras oli hirmutehot(27 pistettä) tehtaillut Markus Kaurto.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 27.3. klo 12 Apian liikuntahallissa, vastassa VaLePa, 

C-pojat  Pirkkala 19.03.2022

C-poikien välierä PirkkalaC-pojat matkasivat omaan välieräänsä Pirkkalaan seuraavalla koostumuksella Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi, Luukas ja Rasmus. Ensimmäistä kertaa siis sillä ryhmällä tasoturnauksen jälkeen, jolla kausi oli tarkoitus pelata. Ensimmäistä kertaa yritettiin myös pelata kaikkia pelipaikkoja kuten niitä lentopallossa kuuluisi pelata. Tämän takia peli oli ajoittain aika sekaisin kun ei oikein muistettu mitä paikkaa kunkin pitäisi pelata.Ottelutulokset : I-V - Pirkat 2-1 (18-25, 25-21, 15-10)I-V - KaJe C2 2-0 (25-22, 25-12)I-V - NarPa 0-2 (16-25, 10-25)Päivän saavutuksena hyvien syöttöjen ansiosta 2 voittoa ja tappio. Pelit jatkuvat kauden viimeisessä turnauksessa sijoista 31-36.


M2 : Isku-Veikot - Jyle 13.02.2022
Isku-Veikot voitti 3-1 (25-15,25-18,20-25,26-24) JyväsLentiksen Jyväskylästä lauantaina Apian liikuntahallissa.

Yli kolme kuukautta oli kulunut edellisestä sarjapelistä, mutta se ei näkynyt ihmeemmin Isku-Veikkojen otteissa, vaan kaksi ja puoli erää peli rullasi mainiosti. Sitten alkoivat vaikeudet, helpon voiton odottelu alkoi näkyä pieninä virheitä lentopallon kaikilla osa-alueilla. Lisäksi vastustaja paransi peliään ja sai varsinkin kovalla syöttöpelillä horjutettua kotijoukkueen itseluottamusta. Ottelun viimeiset puolitoista erää oli lievästi JyväsLentiksen erittäin nuoren joukkueen hallintaa, kunnes tultiin pelin ratkaisupalloihin ja itseasiassa peli päättyi varsin epäselvään tilanteeseen, joka kuumensi vastustajan valmentajan totaalisesti. Peli nimittäin päättyi Sakari Liehun kovaan iskulyöntiin, joka tuomariston mukaan otti torjuntaan ja siitä yli rajojen, mutta Jyväskyläläisten ja muutaman katsojakin mukaan kosketusta ei ollut. Yhtä kaikki Isku-Veikot aloittivat voitontanssin ja koko ottelua ajatellen täysin oikeutetusti.Tekisi mieli kehua kaikkia pelaajia ja taidan tehdäkin niin, kun pitkästä aikaa päästin taas pelaamaan. Keskitorjujat Tapio Hieta ja Jarno Einola hyökkäsivät kovilla tehoilla, joista varsinkin Hieta pelasi lähes virheettömän pelin. Toinen vähillä virheillä selvinnyt oli hakkuri Sami Liehu, joka pelasi kauden parhaan pelinsä. Hattua täytyy nostaa myös ikinuorelle passarille Timo Väisäselle. Libero Petri Metsäsalo alkaa olla todella tärkeä palanen joukkuetta rauhallisella ja varmalla nosto- ja puolustuspelaamisellaan. Yleispelaajat Markus Kaurto ja Sakari Liehu saivat paljon vastuuta ja nämä kokeneet pelimiehet myös kantoivat kuorman erinomaisesti. Kaurto pelasi ensimmäisen pelin yleispelaajana ja oli heti joukkueen tehokkain 18 pisteellä tullen valituksi kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Sivut avattu 22.11.2019

Isku-Veikojen uudet nettisivut avattu