UUTISET

ISKU-VEIKOT

Isku-Veikoilla taas ankea reissu Helsinkiin, Puma-Volley parempi 3-0 (25-20,25-16,29-27) (29.1.2023)

Runkosarjan viimeiseen otteluun lähdettiin taistelemaan lohkon kakkospaikasta, mutta vastustajalla oli samat aatokset ja se sai pelinsä rullaamaan paremmin kuin Isku-Veikot. Ensimmäisessä ja toisessa erässä Puma-Volley pelasi lähes virheettömästi ja kun valkeakoskelaisten peli taas oli enemmän peruspelaamista, niin kotijoukkue siirtyi suht helposti johtoon erin 2-0. Kolmanteen erään Isku-Veikot teki monta vaihtoa herättääkseen joukkueen talviunilta ja tämä tuottikin toivotun tuloksen, sillä pelaajat intoutuivat mainioon esitykseen ja Puma-Volley oli ihmeissään ja vaikeuksissa oman pelinsä suhteen. Kolmas erä oli tulossa hienosti Isku-Veikoille sen johtaessa peräti 24-17, mutta sitten tapahtui karmea käänne ja kotijoukkue napsi piste pisteeltä johdon umpeen ja vei lopulta erän 29-27 ja koko ottelun 3-0. Isku-Veikkojen libero Akseli Vuorinen pääsi kolmanteen erään näyttämään osaamistaan ja täytti paikkansa mainiosti nostaen varmasti ja puolustaen uhrautuvasti monta palloa.Seuraavaksi Isku-Veikkojen ottelut jatkuvat pudotuspeleillä 11.-12.2. ja sitä seuraavana viikonloppuna, mutta vastustaja ei ole vielä tiedossa.

C-poikien 5E2-pooliturnaus Tampereella (28.1.2023)

C-poikien turnaukseen lähdettiin tutulla ryhmittymällä Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi, Luukas ja Onni.

Ensimmäistä erää pelailtiin tasaisissa merkeissä 9-9 tilanteeseen saakka. Tämän jälkeen I-V karkasi syötön voimin karkumatkalle kunnes 19-9 tilanteen aikalisän jälkeen tuli syöttövirhe. Loppuerä pelattiin tasatahtiin ja lopuksi taululla lukemat 25-18. Toisessa erässä I-V karkasi jo alussa hyvän syötön avustuksella karkuun ja 25-13 erävoittoon.

Ottelun tauon jälkeen toisessa ottelussa vastaan tuli JSP. Ottelu olikin sitten jonkinasteinen kärsimysnäytelmä kun kaksi pelaajaa valitti mahaansa, yksi rannetta ja muillakin oli pelihuumori aivan kateissa. Niinpä virheiden sävyttämä ottelu kääntyi turhankin helposti JSP:lle 25-22, 25-20.

Kolmannessa pelissä vastaan tuli AK. Palloa ei ensimmäisen erän alussa meinattu saada millään ylös, jonka takia AK karkasi 8-3 johtoon. I-V:n aikalisän jälkeen tilanne alkoi kaventua piste pisteeltä ja 20 pisteessä tilanne olikin sitten jo tasan. Loppuerän hyvien syöttöjen avustuksella erä kääntyi I-V:n 25-20 voittoon. Toisessa erässä I-V:n peli alkoi kulkemaan ja AK:n pelaajien tuskastuessa erä helpohkosti 25-12 I-V:lle.

C-poikien pelit jatkuvat 18-19.2.

Kovaa peliä Valkeakoskella, Lempo-Volley/2 selvisi voittajana 3-1(25-20,25-16,14-25,25-22) (26.01.2023)

Varsin tasokas kakkossarjan ottelu nähtiin torstai-iltana Apian liikuntahallissa. Vahvalla kokoonpanolla saapunut Lempo-Volley/2 oli selkeä voittajasuosikki, mutta Isku-Veikot ei antautunut helpolla. Heti ensimmäisessä erässä vierailijat ottivat kuskin paikan, mutta sinnikkäästi kotijoukkue roikkui mukana ja kävi kaksi kertaa jopa johdossa 9-8 ja 17-16, mutta aivan ei paukut riittäneet, joten erä lempääläläisille 25-20. Toinen erä oli Isku-Veikkojen huonoin, paljon virheitä ja pehmeitä hyökkäyksiä, joten erä helposti vierailijoille 25-16. Kolmanteen erään päävalmentaja Ari Väisänen teki pari rohkeaa vaihtoa, passariksi tuli Jaaro Mattsson ja toiseksi yleispelaajaksi Sami Liehu. Nämä osoittautuivat erinomaisiksi vaihdoiksi, sillä kotijoukkue piristyi selvästi ja kolmas erä oli todella vakuuttava esitys Isku-Veikoilta ja Lempo-Volley/2 tuntui olevan välillä jopa täysin aseeton kotijoukkueen onnistuen lähes kaikessa erälukemin 25-14. Neljänteen erään tuli sisuuntunut Lempo-Volley/2 parhaalla kokoonpanolla, mutta Isku-Veikot jatkoi hienoja otteita ja joka pisteestä taisteltiin armoa pyytämättä eikä sitä myöskään annettu. Erään pelattiin tasatahtia eron ollessa suurimmillaan vain kaksi pistettä aina tilanteeseen 20-18 Isku-Veikoille. Sitten tuli musta hetki ja Lempo-Volley/2 vei viisi pistettä putkeen eikä kotijoukkue saanut enään kasattua itseään vaan antautui 25-22 ja koko ottelu siis 3-1.Kotijoukkueen parhaana palkittiin ennakkoluuloton hakkuri Veeti Lassila, joka teki komeat 19 pistettä.

Isku-Veikoilla mieluisa reissu Karkkilaan, voitto erin 3-0 (25-20,25-20,25-17) (22.1.2023)

Lyhyesti sanottuna tämä peli oli Isku-Veikkojen hallintaa alusta loppuun. Tasoero joukkueiden välillä oli selvä, mutta tarkkana ja keskittyen täytyi silti pelata, että vastustaja ei päässyt peliin mukaan. Valmentajat korostivat, että hyvä peruspeli riittää, mitään hokkuspokkus temppuja ei tarvita. Ja kiitos joukkueelle siitä, että he uskoivat ja noudattivat tätä taktiikkaa hienosti. Tällä kertaa kaikki pelin osa-alueet toimivat hyvin tai vähintään tyydyttävästi, joten tasaisuus oli ehkä avainsana sekä joukkuetta että pelaajia yksilöinä arvioitaessa. Mukava joku pelaaja kuitenkin erikseen mainita ja tällä kertaa erinomaisesti suoriutui Tapio Hieta, jonka varma, rauhallinen ja silti tehokas peli oli silmiähivelevää katseltavaa.
Seuraava kotiottelu jo torstaina 26.1. klo 19 Apian liikuntahallissa, vastassa Lempo-Volley/2, Lempäälä

D-poikien kotiturnaus Apialla. Vaikeuksien kautta A-poolin voittoon (22.1.2023)

D-pojat pelasivat kauden toisen kotiturnauksen ryhmittymällä Arttu, Eerik, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli VaLePa. Ottelu alkoi todella heikosti ja virherikkaasti. Liekö sitten syynä viime viikkojen sairastelut vai mikä kun VaLePa karkasi 9-2 johtoon. Tämän jälkeen loppuerä pelailtiin aikalailla tasatahtia VaLePan viedessä erän 25-17. Toisen erän alku lupaili jo hieman parempaa, mutta lukuisien virheiden ansiosta ottelu meinasi jo karata VaLePalle. Tilanteessa 11-18 otettu aikalisä tuotti tulosta ja jostain I-V sai pelivaihteen päälle ja kavensi piste-eroa piste pisteeltä. 23 pisteessä VaLePa saatiin kiinni ja kun viimeiset pallot kääntyivät I-V:n voitoksi niin tuloksena 25-23 voitto. Kolmas erä alkoi sitten I-V:n selkeällä hallinnalla pistejohdon ollessa puolten vaihdossa 8-3. Erän lopetus ei muodostunut tällä kertaa vaikeaksi vaan I-V vei erä 15-9 ja ottelun 2-1.

Toiseen otteluun tuli vastaan NarPan nuorempi -11 ikäluokka. Erä alkoi I-V:n selvällä hallinnalla, mutta virheiden määrän noustessa NarPa kiri 9-9 tilanteessa tasoihin. I-V taisi tehdä ensimmäiset 18 pistettä, puolet omille ja puolet vastustajalle. Aikalisän jälkeen loppueräksi virheet vähenivät ja lopulta erä selkeästi 25-16. Toisen erän alku oli musta ja NarPa karkasi 6-0 johtoon. I-V kuitenkin paransi sen verran peliä ja teki vastustajaa vähemmän virheitä. Erä lopulta 25-22 ja ottelu 2-0.

Kolmas ottelu oli Jankko vastaan ja I-V:n jatkoi edellisten pelien tyyliä ja päästi vastustajan karkumatkalle. 10-16 tilanteen aikalisän jälkeen kuitenkin ero kapeni piste pisteeltä ja 23 pisteessä tilanne oli tasan. Viimeiset pallot I-V:lle ja taululle 25-23 lukemat.

Toisessa erässä I-V sai ensimmäisen kerran päivän peleissä oman pelinsä käyntiin, jonka vuoksi selkeä erävoitto 25-12 ja 2-0 otteluvoitto.

Päivän virherikkaassa turnauksessa ainoa lähes normaalitasolla pysynyt osa-alue oli syöttöpeli. Lisäksi hyvää oli heikkojen eräaloitusten jälkeinen nouseminen otteluvoittoihin. Päivän esitys riitti A-poolin turnausvoittoon. D-poikien pelit jatkuvat seuraavaksi 11-12.2.

Keimolan Kaiku tyly vieras Isku-Veikkojen kotiottelussa voittaen erin 3-0(25-19,25-20,25-19) (15.1.2023)

Joulutauon jälkeen päästiin taas tositoimiin ja oli oikeastaan hyvä, että vastaan tuli lohkon ja koko sarjan suurin ennakkosuosikki Keimolan Kaiku Vantaalta, niin Isku-Veikkojen pelaajat saivat lähteä peliin ilman paineita. Kaikki kolme erää mentiin kovan vastustajan määrätessä tahdin, mutta paljon hyviä väläytyksiä nähtiin myös kotijoukkueelta ja piste-ero pysyi melko pienenä koko ajan. Isku-Veikkojen syöttö ja vastaanotto toimivat kohtuullisen hyvin ja näin ottelun ratkaisevat erot nähtiin verkolla, jolla Keimola oli selkeästi parempi. Varsinkin hyökkäyspelissä Kaiku oli paljon tehokkaampi ja muutenkin kokenut joukkue ei paljon virheitä tehnyt. Isku-Veikkojen ikoni Pauli Salo valitsi parhaat pelaajat ja Keimolalta se meni libero Andrei Egoroville ja kotijoukkueelta yleispelaaja Sakari Liehulle. Isku-Veikkojen onnistujiin voidaan nostaa myös hakkuri Veeti Lassila, joka oli kotijoukkueen selkeästi tehokkain tehden 12 pistettä.

C-poikien kotiturnaus Apialla (8.1.2023)

C-pojat pelasivat kauden ensimmäisen kotiturnauksen sunnuntaina Apialla tutulla ryhmittymällä Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi, Luukas ja Onni.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli TKT. Ensimmäistä erää pelattiin I-V:n pienessä johdossa erän 12 pisteeseen saakka. Tämän jälkeen Leevi esitti syöttöputken jonka aikana I-V karkasi selkeään 25-19 voittoon. Toisessa erässä helppoja virheitä tuli aivan liian paljon, jonka takia TKT käänsi erän itselleen 25-23. Kolmas erä alkoi I-V:n selkeällä hallinnalla ja johto kasvoi jo 8-1:een. Erän lopettaminen muodostui kuitenkin vaikeaksi ja TKT kavensi lopulta erän I-V:n 15-12 voittoon.

Toisessa ottelussa vastaan tuli Alahärmän Kisa. Ensimmäinen erä alkoi I-V:n selkeällä hallinnalla ja AK tuntui olevan lähinnä vastaantulija. Erä lopulta turhankin helposti 25-11. Toiseen erään AK vaihtoi kentälle yli-ikäisen pelaajan, jonka jälkeen pelin luonne muuttui totaalisesti. AK:n lähes jokainen pallo pelattiin hänen kauttansa. AK johti erää lähes koko ajan muutamalla pisteellä ja sai eräpallon 24-22 tilanteessa. I-V kuitenkin onnistui kääntämään ottelun jatkopisteillä itsellensä 27-25.

Kolmannessa ottelussa vastassa oli Vaasan Kiisto. Koko ottelu oli puolin ja toisin omien virheiden sävyttämä. Johto vaihteli puolin ja toisin. Ensimmäisessä erässä I-V oli johdossa 21-18, mutta Kiisto onnistui kääntämään erän lopun itselleen 25-22 lukemin. Toista erää Kiisto vei lähes koko ajan muutaman pisteen erolla ja erä päättyi lopulta Kiistolle 25-22.

C-poikien seuraava turnaus pelataan 28-29.1.2023

Tyly tappio Isku-Veikkojen miehille erin 3-0(25-18,25-16,25-17) Helsingissä PuMa-Volleyn vieraana. (11.12.2022)

Lyhyesti sanottuna sunnuntain vieraspelissä ei Isku-Veikoilla onnistunut mikään. Kaikki pelin osa-alueet tökkivät enemmän tai vähemmän. PuMa-Volley pelasi hyvän peruspelin, mutta mitään ylitsepääsemätöntä hekään eivät esittäneet, joten Isku-Veikkojen kohdalla voidaan puhua tosiaan puhtaasti ohipelistä. Muutaman runkopelaajan poissaolon tai muiden syiden taakse on turha mennä, yksinkertaisesti ei vaan kulkenut. Joukkueesta löytyi kuitenkin yksi onnistuja, sillä keskipelaaja Jarno "Jape" Einola tehoili kolmeen erään mukavat 9 pistettä. Onneksi Isku-Veikoilla on mahdollisuus revanssiin, sillä otteluohjelma on "järkeillyt" heti perään saman otteluparin ja tämänkin vielä niin, että se pelataan taas Helsingissä. Vietetään rauhassa joulu, uusivuosi sekä loppiainen ja tammikuussa uudella ilmeellä haastamaan PuMa-Volley.

D-pojat A-poolin voittoon Sylväällä (11.12.2022)

D-pojat matkasivat perinteikkääseen Sylvään koulun saliin joukkueella Arttu, Eerik, Konsta, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.

Ensimmäinen ottelu NarPaa vastaan alkoi I-V:n pienellä hallinnalla ja muutaman pisteen johdolla. Johto kasvoi tasaisesti erän loppua kohden numeroiden ollessa lopulta 25-19 I-V:n hyväksi. Toista erää NarPa johti 2-1, mutta tämän jälkeen ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä voittajasta. I-V pelasi lähes virheettömästi ja taululla oli lopulta tulos 25-7.

Toisessa ottelussa oli vastassa kotijoukkue VaLePa. Peli alkoi I-V:n hallinnalla VaLePan tehdessä virheitä. Lähes virheetön erä päätyi lopulta I-V:n selkeään 25-12 voittoon. Toiseen erään VaLePa kykeni vähentämään virheitään, jolloinka erälukemat olivat heidän kannaltaan kauniimmat 25-17.

Kolmenteen otteluun tuli vastaaan Lempon Siniset. Ensimmäistä erää mentiin tasatahtiin 17 pisteeseen saakka, kun I-V:lle teki erään enemmän virheitä kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa oli yhteensä. Aikalisä kuitenkin palautti pelin uomiinsa ja erä lopulta 25-21 voittoon. Toisessa erässä jatkettiin siitä mitä ensimmäisen erän loppu oli omien virheiden pysyessä riittävän matalina. Loppulukemat olivat selkeät 25-14.

Päivän otteluita leimasi yhtä erää lukuunottamatta se että omien virheiden määärä pysyi matalana. Syöttökin kulki suurella onnistumisprosentilla, useampia pisteitä saatiin myös torjunnalla ja ennenkaikkea jokainen pelaaja onnistui pelaamaan omien taitojensa mukaisesti. Kolmesta pelistä selkeä 2-0 voitto pikkupisteiden ollessa 150-90.

C-pojat 3D2-turnaus Orivedellä (3.12.2022)

C-pojat matkasivat Orivedelle 3D2-poolin turnaukseen koostumuksella Arttu, Eeki, Eetu, Juho, Leevi, Luukas ja Onni.

Ensimmäisen pelin ensimmäinen erä kotijoukkue OrPoa vastaan oli ohi ensimmäisten syöttöjen jälkeen sillä sen verran heikosti vastaanotto toimi. Taululla 7-0 ja loppuerässäkään ei minkäänlaista parannusta nähty joten loppulukemissa 25-7 ei jossiteltavaaa jäänyt.
Toinen erä alkoikin sitten aivan eri merkeissä ja peliä pelattiin I-V:n johdossa 9-3. Sitten tuli virheitä lähes kaikessa ja OrPo kavensi 12-12 tilanteessa. Loppuerä olikin sitten OrPon syöttöharjoitusta kun loppulukemiksi muodostui 25-13.
Toinen peli Viestiä vastaan olikin tasainen vääntö. Ensimmäistä erää johdettiin vuoron perään, mutta 10 pisteen jälkeen Viesti karkasi muutaman pisteen johtoon joka piti erän loppuun saakka. Loppulukema tulostaululla 25-22. Toistakin erää mentiin lähes tasatahtiin 10 pisteeseen saakka, mutta sen jälkeen vastaanottovirheitä ja muitakin virheitä tuli niin paljon että Viesti vei erän selkeästi 25-11.
Kolmas peli oli PuMa C2:sta vastaan. Vastaanoton ontuessa ja ei pidempää vastustajaa vastaan ollut suuriakaan mahdollisuuksia. Toisessa erässä PuMakin sortui useisiin virheisiin, mutta tällä kertaa sitäkään mahdollisuutta ei onnistuttu hyödyntämään. Ensimmäinen erä 25-13 ja toinen 25-17.


Seuraava turnaus pelataan ensi vuonna E-poolissa 7-8.1.

Hieno taisteluvoitto Isku-Veikkojen miehille erin 3-1(25-20,19-25,25-20,25-21) vieraspelistä Lempo-Volleystä (27.11.2022)

Haastavista lähtökohdista lähdettiin sunnuntaina kohti Lempäälää, sillä neljä pelaajaa oli pois kokoonpanosta eri syistä ja lisäksi pöytäkirjaan joukkueen ainoaksi liberoksi merkitylle Petri Metsäsalolle tuli auton kanssa ongelmia ja hän ehti paikalle vasta toisen erän puolivälissä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kolmannessa erässä nilkkansa muljautti erinomaisesti pelannut yleispelaaja Tapio Hieta. Mutta niin kuin on monesti nähty, niin vastoinkäymiset kasvattavat joukkuetta ja upeasti kaikki hoitivat ruutunsa ja jokainen voi olla tyytyväinen peliinsä.Ensimmäinen erä lähdettiin tosiaan ilman liberoa liikkeelle ja peli kulki mainiosti seurauksena tämän kauden yksi parhaista eristä ellei paras. Toinen erä oli sitten ensimmäisen vastakohta ja peli ei rullanut oikein missään vaiheessa, vaan sekoilupalloja ja helppoja virheitä tuli liikaa. Kolmanteen erään asteli sisuuntunut ja keskittynyt vierasjoukkue ja peli asettui jälleen uomiiinsa, vaikka alku mentiinkin tasatahtia. Tilanteesta 13-13 Isku-Veikot otti kuskin paikan eikä luopunut siitä enään.Neljäs erä oli kolmannen toisinto, sillä samaisesta 13-13 tilanteesta meni valkeakoskelaiset menojaan otteluvoittoon 3-1.Kaikki pelaajat voivat tosiaan olla ylpeitä itsestään ja peliesityksestään. Passari Jaaro Mattsson sai vastuuta runsaasti ja näytti, että potentiaalia löytyy. Myös hakkuri Veeti Lassila paukutti palloa kenttään hienosti. Libero Petri Metsäsalo nosti sekä puolusti rauhallisesti ja varmasti. Ja jälleen kerran joukkueen tukipilari oli yleispelaaja Sakari Liehu, joka pelaa mainiota syyskautta pelistä toiseen.

Isku-Veikkojen miehet punnersivat 3-2(25-19,25-16,20-25,22-25,15-8) voiton Karkkilan Pojista sunnuntain kotiottelussa. (20.11.2022)

Isku-Veikoilla oli kalavelkoja maksettavana, sillä Karkkilassa tuli häviö kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Kaksi ensimmäistä erää sujuivatkin myötätuulessa kotijoukkueen hallitessa pelitapahtumia selvästi. Vastustaja tosin helpotti asiaa omalla huonolla pelillä. Kahden voitetun erän jälkeen Isku-Veikkojen parhaita olivat tasaisesti pisteitä nakutellut hakkuri Markus Kaurto ja yleispelaaja Tapio Hieta, joka oli aivan liekeissä pelaten lähes virheettömästi. 

Pitkän erätauon jälkeen tapahtui ottelussa käänne, mikä johti pitkään ja tuskaiseen iltaan. Karkkilan Pojat paransivat peliään ja Isku-Veikkojen peli meni tukkoiseksi kahden helpon erän jälkeen. Vierailija pahensi syöttöpeliään ja alkoi kaivamaan palloja puolustuksessa, kun taas kotijoukkue tuskaili vähän joka osa-alueella. Karkkila hallitsi kolmatta erää alusta loppuun ja vei sen ansaitusti. Neljänteen erään Isku-Veikot yritti herätellä joukkuetta tekemällä muutamia muutoksia peliryhmityksessä, passari Taavi Arminen antoi tilaa Jaaro Mattssonille ja hakkuri Markus Kaurto siirtyi yleispelaajaksi, Veeti Lassila tuli hakkuriksi ja yleispelaaja Tapio Hieta muutti rooliaan keskipelaajaksi. Nämä muutokset toivat ryhtiä pelaamiseen ja näytti siltä, että kolmen pisteen voitto tulee kotijoukkueen hallitessa erää aina 20 pisteen tuntumaan asti. Sitten jälleen käsittämätön notkahdus ja yks kaks erä Karkkilalle 25-22 ja ottelu tilanteessa 2-2. Peli sekaisin ja vielä Markus Kaurton loukkaantuminen jätti isoja kysymysmerkkejä viidenteen erään. 

Mutta onneksi Isku-Veikot löysi vaikeuksien keskeltä hienon latauksen ja sisuuntuneena paineli selkeään 15-8 erävoittoon ja näin koko peli 3-2. Kaikki pelasivat viidennen erän upeasti, mutta erityisesti hattua täytyy nostaa passari Jaaro Mattssonille ja Markuksen tilalle tulleelle yleispelaaja Sami Liehulle, jotka tässä vaikeassa tilanteessa täyttivät paikkansa erinomaisesti. Palkintoraati valitsi Isku-Veikkojen parhaaksi passari Taavi Armisen. Myös jälleen kerran erinomaisesti pelasi yleispelaaja Sakari Liehu, joka piti tasonsa korkealla koko ottelun ajan.

D-pojat B-poolissa Kuljun koululla Lempäälässä (19.11.2022)

D-pojat matkasivat B-poolin turnaukseen joukkueella Eerik, Konsta, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.

Ensimmäinen ottelu Lempon Valkoisia vastaan alkoi tasaisesti, mutta piste pisteeltä I-V kuroi eroa selkeästi nuoremmasta vastustajasta. Eränumerot Lempon puolustustaistelusta huolimatta 25-13 ja toinen erä 25-16.

Toisessa pelissä vastaan tuli VaLePa. Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä kuitenkin koko ajan niin että VaLePa oli muutaman pisteen edellä. Pistero pysyi loppuun saakka lukeman ollessa lopussa 25-22 vastustajalle. Ensimmäiseen erään tuli kuitenkin useita hienoja puolustuksia ja muutama torjuntakin. Toisen erän alku sitten olikin täynnä virheitä jolloin VaLePa karkasi heti aluksi karkumatkalle vieden erän helpohkosti 25-12.

Kolmannessa pelissä vastaan tuli Ypäjän Yllätys. Ensimmäisen erän alku oli todella heikko. Liike oli ilmeisemmin unohtunut pukukoppiin kun YpäY karkasi aluksi 6-0 johtoon. I-V:n aikalisän jälkeen peli tasantui ja loppuerä pelattiin tasatahtiin Ypäjänviedessä erän 25-19. Toiseen erään I-V kokosi rivinsä ja karkasi jo 19-11 johtoon, mutta viimeisten pisteiden ottaminen muodustui todella vaikeaksi. Erä kuitenkin lopulta 25-23 I-V:lle. Kolmas ja ratkaiseva erä alkoi I-V:n hallinnalla ja puolten vaihdon kohdalla tulostaululla komeili 8-3 johto. Loppuerässä I-V piti pintansa ja otti erän 15-6.

D-poikien pelit jatkuvat tämän jälkeen A-poolissa 10-11.12.

C-pojat 2E4-pooliturnaus Metsäkylän koulu, Ylöjärvi (12.11.2022)


Turnaus alkoi oikeastaan jo perjantaina kun BV luovutti turnauksen sairastapausten takia. Luvassa oli siten tiedossa vain 2 3-eräistä ottelua.


Matkassa oltiin tutulla koostumuksella. Yp:nä Arttu, Eeki ja Leevi, Juho ja Luukas keskellä, Eetu passarina ja Emil liberona. Ensimmäinen peli kotijoukkue Ryhtiä vastaan alkoi uneliaasti ja niinpä Ryhti karkasi jo 14-7 johtoon ennenkuin I-V heräsi peliin mukaan. 19 pisteessä pelissä oltiin jo tasoissa ja erän loppu helposti kotiin 25-20. Toisessa erässä ja kolmannessa erässä syötöt alkoivat löytää ruutuun ja niistä suhteellisen helpot 25-15 ja 25-13 voitot.


Toisessa pelissä Salpista vastaan pelin taso parani ja peli oli koko ottelun ajan hallussa, vaikka pieniä notkahduksia tulikin erien aikana. Erälukemat 25-22, 25-20, 25-23 kertovat ennemminkin I-V:n nukahdiksista kesken erien kuin Salpiksen hyvyydestä.


Seuraavaksi C-poikien pelit jatkuvat 3-4.12 D-poolissa.

Hieno voitto Isku-Veikkojen miehille Helsingin PuMa-Volleysta erin 3-1 (26-24,25-17,19-25,25-23). (06.11.2022)

Ensimmäinen erä oli ottelun paras tasoltaan ja nähtiin paljon hienoja palloralleja. Erä meni hienokseltaan kotijoukkueen johtaessa, kunnes 16-16 tilanteen jälkeen kuskin paikan otti PuMa-Volley ja näytti menevän erävoittoon johdon ollessa jo 24-21, mutta Isku-Veikot ei luovuttanut ja taisteli erän itselleen 26-24 ja sai tästä mahtavasti itseluottamusta. Toisessa erässä tilanteessa 5-6 syöttöviivan taakse asteli Veeti Lassila ja ratkaisi käytännössä erän kotijoukkueelle, sillä loistavien hypäreiden jälkeen tilanne oli 14-6. Loppuerä mentiin pitkää erätaukoa odotellessa selkein numeroin 25-17. Kolmaskin erä alkoi tasaisesti, mutta tilanteessa 11-11 vierasjoukkue meni menojaan Isku-Veikkojen sortuessa jopa alkeellisiin virheisiin ja erä ansaitusti PuMa-Volleyn nimiin 25-19. Neljännessä erässä kotijoukkueen vaikeudet jatkuivat ja vieraat hiipivät pikku hiljaa pienoisille karkumatkoille lukemin 7-12, 11-16, ja vielä 20-23, mutta sisukas Isku-Veikot tuli aina lähelle ja lopulta ohi upeaan otteluvoittoon 25-23. Kokonaiskuvaksi ottelusta jäi se, että kun Isku-Veikkojen syöttöpeli pysyy riittävän virheettömänä ja pahana, niin silloin kotijoukkueella ei ole mitään hätää, mutta vastaavasti monilla syöttövirheillä ja liian helpoilla syötöillä taas tekee pelin itselleen hankalaksi.
Kotijoukkueen parhaana palkittiin nuori hakkuri Veeti Lassila, joka kunnostautui varsinkin syöttöruudussa ja ennakkoluulottomalla hyökkäyspelillä. Parhaimmistoon kuuluivat myös keskipelaaja Jarno Einola, joka on noussut todelliseksi runkopelaajaksi sekä jälleen kerran Sakari Liehu, joka vastaanotti, puolusti ja hyökkäsi yleispelaajan paikalta ihailtavan varmasti.
Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 20.11. klo 19, vastassa Karkkilan Pojat.

D-pojat 1A-pooli Lapissa

D-poikien ensimmäiseen pooliturnaukseen Lappiin matkattiin koostumuksella Arttu, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.Ensimmäinen ottelu Lempo Sinistä vastaan alkoi hermostuneesti, mutta Lempon tehdessä enemmän virheitä karkasi I-V 15-8 johtoon. Useampi peräkkäinen syöttövirhe ja muu huolimaton suoritus ja Lempo kipusi jo 17 pisteessä tasoihin ja jatkopalloilla erävoittoon 26-24. Toinen erä mentiin pitkälti tasatahtia I-V:n kuitenkin niukasti johtaen. Lopun ratkaisupalloussa Lempo vei erän jatkopalloilla 28-26.Toinen peli NarPa-10 vastaan kumpaankaan erään I-V:n erän alun alut menivät tosi heikosti ja NarPa karkasi helppoihin erävoittoihin pistein 25-19, 25-23.Vasta kolmannessa ottelussa YpäY: tä vastaan oma peli alkoi sujumaan. Ensimmäinen erä 25-11 ja toinen 25-20.Kahden tappion ja voiton myötä pelit jatkuvat B-poolissa 19-20.11.

Isku-Veikoille kauden avausvoitto erin 3-2 (15-25,25-22,25-18,25-27,15-9) Lempo-Volleystä

Ensimmäinen erä alkoi todella tahmeasti kotijoukkueelta ja kauhukuvat kauden neljännestä tappiosta näkyi kovana puristuksena ja sekavana pelinä, sillä Lempo-Volley/2 karkasi heti 6-0 ja vielä jopa 11-2 johtoon. Näin ollen ensimmäinen erä oli pitkälti taputeltu ja vierailija rallatteli helppoon erävoittoon 25-15. Toiseen erään Isku-Veikot teki pari muutosta pelipaikkohin laittamalla yleispelaajana aloittaneen Markus Kaurton hakkuriksi ja penkiltä tuli yleispelaaja Tapio Hieta hänen tilalleen sekä hakkurina aloittanut Veeti Lassila siirtyi vaihtoon. Nämä vaihdokset tuntuivat piristävän kotijoukkuetta ja peli alkoi rullaamaan ajoittain varsin mallikkaasti. Tasaisen alun jälkeen Isku-Veikot karkasi 23-16 ja 24-18 johtoon, kunnes tuli vielä pieni musta hetki, mutta erä kuitenkin lopulta kotiin 25-22. Kolmas erä tasaisen alun jälkeen selkeästi Isku-Veikoille 25-18 ja usko omaan hyvään peliin alkoi olla vahva. Neljännessä erässä Lempo-Volley/2 pystyi kuitenkin nostamaan taas tasoaan ja siitä tulikin kova vääntö vierailijoiden johtaen lopussa 24-21. Vielä kerran Isku-Veikot osoitti taistelijan luonnetta ja nousi jopa yhteen ottelupalloon 25-24 menettäen sen sitten kolmeen peräkkäiseen virheeseen. Viides erä oli hermoja raastavan tasaista aina tilanteeseen 9-9 asti, jonka jälkeen kentällä nähtiin vain päättäväinen Isku-Veikot ja erä lopulta tylysti 15-9 kotiin.

Kokonaisuutena ottelu oli kovaa taistelua, joskin välillä helppojen virheiden sävyttämää viihdyttävää lentopalloa. Lempo-Volley/2 koostuu nuorista pelaajista, jotka pelaavat hyvin joukkueena puolustaen uhrautuvasti ja hyökäten ennakkoluulottamasti. Isku-Veikkojen joukkue taas koostuu sekä juniori-ikäisistä että hieman kokeneemmista pelimiehistä ja tämä näkyy hiukan sekavina ja epätasaisina otteina näin alkukaudesta. Jos ja kun joukkue tekee harjoituksissa hyvin hommia ja etenee maltilla, niin kyllä tästä vielä hyvä kausi saadaan.

Kotijoukkueen parhaita olivat hakkuri Markus Kaurto, joka takoi hurjat 25 pistettä ja nuoret passari Taavi Arminen ja libero Touko Niemi. Palkintoraati valitsi parhaiksi Lempo-Volleysta libero Pyry Nokkosen ja Isku-Veikoista yleispelaaja Sakari Liehun.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 6.11. klo 15 Apian liikuntahallissa, vastassa PuMa-Volley, Helsinki

C-pojat 1-pooliturnaus Pitkäjärven koulu, Kangasala

Ensimmäinen peli kotijoukkue LPK:ta vastaan aloitettiin koostumuksella Arttu ja Eeki Yp:nä, Leevi hakkurina, Juho ja Luukas keskellä, Eetu passarina ja Emil liberona. Ensimmäinen erä alkoi pienellä hallinnalla, mutta liekö päiväuniaika (ottelu alkoi kello 16) koittanut kun pelistä ei tullut oikein mitään ja LPK karkasi 25-15 erävoittaoon. Toiseen erään Luukas ja Eetu vaihtoivat roolia ja peli parani sen verran että I-V vei erän 25-16. Kolmas erä mentiin samalla rotaatiolla ja se lopulta ansaitusti I-V:lle 15-11 ja ottelu 2-1.Toisen pelin ensimmäinen erä palattiin alkuperäiseen koostumukseen VaLePa2:sta vastaan. Ottelu oli lähinnä syöttelyä ja ensimmäinen erä helposti 25-9. Toisessa erässä pelattiin kolmella yp:llä ilman hakkuria. Peli meni hieman sekosi, mutta silti helpohko 25-18 erävoitto.Kolmas ottelu Viesti Rediä vastaan alkoi 7-0 johdolla ja erän puolivälissä tilanne oli jo 15-3. Sitten Viesti sai juonesta kiinni ja kuroi eroa piste pisteeltä kiinni ja 21 pisteessä oltiinkin jo tasoissa. Viimeisissä palloissa Viesti oli huolellisempi ja vei erän 26-24. Toinen erä mentiin lähes tasatahtiin 15 pisteeseen, mutta useiden huolimattomuusvirheiden ansiosta Viesti vei erän lopulta selvästi 25-18.Tämän jälkeen C-poikien pelit jatkuvat 12 tai 13.11 E-poolissa.


M2 Karkkilan pelistä jäi karvas maku

Kauden avausvoittoa lähdettiin hakemaan toiveikkaana Karkkilaan sunnuntaina, mutta tulikin todella vaikea peli ja siten tappio erin 1-3(21-25,31-29,18-25,26-28).

Ennen peliä oli jo aistittavissa, että pisteitä ei helpolla tulla saamaan, sillä joukkue vaikutti jotenkin jännittyneeltä ja apealta. Koko ottelun ajan tuntui siltä, että jonkinlainen käsijarru oli päällä ja peli ei auennut missään vaiheessa, niinpä tulos ei valehtele tälläkään kertaa ja kolmas peräkkäin tappio oli tosiasia. Ensimmäinen erä mentiin Isku-Veikkojen lievässä hallinnassa aina 18-18 tilanteeseen asti, kunnes kotijoukkue käänsi erän itselleen. Toinen erä alkoi myös vieraiden komennossa, mutta nyt erä oli kääntymässä jo 7-7 tilanteessa Karkkilan Pojille, mutta sisukas Isku-Veikot nousi 21-23 tappioasemasta hienoon erävoittoon. Tämä antoi uskoa, että ottelu hoidetaan vielä kotiin, mutta vaikeudet jatkuivat heti kolmannessa erässä ja 12-12 tilanteen jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Neljäs erä oli taas Karkkilan hallintaa ja he johtivat jo 18-14 ja ottelu näytti olevan ohi, mutta tähän rakoon osui Isku-Veikkojen pisin hyvä hetki ja kuusi peräkkäistä pistettä nosti joukkueen 20-18 johtoon, mutta synkkä sunnuntai sai tylyn lopun, sillä jatkopalloihin venynyt erä päättyi Karkkilan riehakkaisiin tuuletuksiin 28-26. Niinkuin alussa tuli jo todettua, niin peli ei kulkenut oikein missään vaiheessa ja oli väkinäistä sekä rauhatonta. Yrityksen puutteesta ei Isku-Veikkojen pelaajia voi syyttää ja joskus peli ei vaan kulje, vaikka mitä tekisi. Kotijoukkue Karkkilan Pojat oli kuitenkin erittäin hyvä ja taisteli todella uhrautuvasti sekä pelasi viisaasti. Rehellisesti on todettava, että kotijoukkue oli edellä kaikilla osa-alueilla ja ansaitsi täysin voiton.

Seuraava kotiottelu lauantaina 22.10. klo 18 Apian liikuntahallissa, vastassa Lempo-Volley, Lempäälä

M2 Isku-Veikot aloitti kauden kahdella tappiolla Keimolan Kaikua(Vantaa) vastaan

Heti alkuun todettakoon, että Keimolan Kaiku pelaa aivan väärässä sarjassa, sillä joukkue vilisee ex-liigapelaajia ja vielä parhaassa peli-iässä olevia. Ja tämä ei ollut halpa selitys kahdelle tappiolle, vaan kylmä totuus. Isku-Veikot hävisi lauantaina kotikentällä erin 3-0(25-12,25-18,25-20) ja sunnuntaina vieraissa erin 3-1(25-14,25-18,27-29,25-20).

Kauden aluksi voidaan kertoa hyviä uutisia, sillä Isku-Veikkojen joukkue on laajentunut 15 pelaajan ryhmäksi ja kilpailu pelipaikoista on kova, mutta rehti. Joukkue on nuorentunut entisestään ja ainoa poislähtijä oli Lempo-Volleyhin siirtynyt Arttu Hokkanen, myös veteraanipassari Timo Väisänen laittoi pelikengät toistaiseksi naulaan ja uskokaa tai älkää, niin tämän kauden kolme passaria jäävät yhteisiältään nuoremmiksi kuin Tini yksistään, joten todellisesta nuorennusleikkauksesta voidaan syystä puhua.

Lauantain peli oli Keimolan yksipuolista näytöstä, jossa Isku-Veikot pyristeli vastaan sen minkä kykeni ja yrityksen puutteesta ei voi syyttää. Kaikun laadukas joukkue sai kotijoukkueen näyttämään huonommalta, kuin se itse asiassa oli. Vastaanottopeli oli ainoa osa-alue, mihin Isku-Veikot voi olla suht tyytyväinen. Ottelun jälkeen Keimolan parhaaksi valittiin hakkuri Karl Kulaots ja kotijoukkueesta yleispelaaja Sakari Liehu.Sunnuntaina lähdettiin hakemaan revanssia Vantaalle ja tuomisena olikin huomattavasti parempi peli. Kaksi ensimmäistä erää meni Keimolan komennossa samalla lailla kuin lauantaina. Sitten kolmannessa erässä tapahtui iloinen käänne, kun Isku-Veikot sai vihdoin kipsin pois päältä ja intoutui esittämään parastaan. Hienoja taistelupalloja ja kovatasoista lentopalloa nähtiin jatkopalloihin asti ja Isku-Veikkojen upea esitys päättyi erävoittoon. Neljäs erä alkoi myös mainiosti ja kotijoukkueen valmentajan naama alkoi jo punoittaa tuskasta, sillä pisteenkin menetys olisi ollut kova kolaus isoa menestystä janoavalle Keimolalle. Isku-Veikkojen hieno alku(7-3 johto) alkoi vähitellen kääntyä tasokkaalle kotijoukkueelle ja samalla koko ottelu erin 3-1. Parhaiksi pelaajiksi olisi voitu huoletta valita samat kuin lauantaina, sillä Karl Kulaots takoi yksistään peräti 27 pistettä ja vastaavasti Sakari Liehu nosti palloja takuuvarmasti passareille ja puolusti huimia lyöntejä kentän pinnasta, myös toinen yleispelaaja Tapio Hieta pelasi loistavan ottelun nostaen ja puolustaen tarkasti ja varmasti.

Seuraava kotiottelu lauantaina 22.10. klo 18 Apian liikuntahallissa, vastassa Lempo-Volley, Lempäälä

D-pojat tasoturnaus 9.10.2022 Valkeakoski

D-pojat pelasivat tasoturnauksen tänään kotona joukkueella Arttu, Eerik, Konsta, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.Kaikista kolmesta ottelusta puhdas 2-0 voitto.I-V - Lempo Mustat 2-0 (25-8, 25-18)I-V - Pirkat Blue 2-0 (25-14, 25-9)I-V - Lempo Valkoiset 2-0 ((25-15, 25-14)

C-poikien tasoturnaus 2.10.2022 Loimaa

C-pojat tasoturnaus Loimaa urheilutaloKauden ensimmäinen peli Viesti Rediä vastaan aloitettiin koostumuksella Arttu ja Leevi Yp:nä, Eeki hakkurina, Juho ja Luukas keskellä, Eetu passarina ja Emil liberona.Ensimmäinen erä alkoi suhteellisen tasaisena kun virheitä tuli puolin ja toisin. Mitä pidemmällä peli eteni niin vastaanoton tökkiessä pahemman kerran Viesti karkasi lopulta suhteellisen helppoon 25-17 voittoon. Toisessa erässä virheitä tuli kaikessa muussakin niin paljon että Viestin 25-11 oli selviö.Toiseen otteluun vaihdettiin Luukas passariksi, Onni toiseksi keskariksi, Eetu yp:ksi ja Arttu liberoksi. Ensimmäinen erä oli todella tasaista IV:n viedessä erää ja johtokin kasvoi 15-10. Tämän jälkeen Jankko vähensi omia virheitään ja kuroi eron kiinni 17 pisteen kohdalla ja meni lopulta erävoittoon 25-21. Toisessa erässä vastaanotto ei toiminut ja Jankko meni menojaan 25-11 voittoon.Kolmannessa ottelussa OU:ta palattiin ensimmäisen ottelun koostumukseen. Tämä ottelu kävi lähinnä syöttöharjoitteluna sen verran heikko oli vastustaja. Ensimmäinen erä 25-11. Toisessa erässä I-V lähti pelaamaan vastustajan tasolla ja peliä mentiin tasapistein 12, jonka jälkeen tarvittava ryhdistäytyminen jolla 25-16 erävoitto.Tämän jälkeen C-poikien pelit jatkuvat 3 viikon kuluttua 1C3-poolissa jossain päin Lounaista aluetta.

D-poikien finaaliturnaukset 23-24.4

D-poikien Musta joukkue pelasi kauden viimeisen turnauksensa viikonloppuna Loimaan Hirvihovissa. 2-päiväiseen lounaisen alueen mestaruussarjan turnaukseen matkattiin joukkueella Arttu Paloniemi, Eeki Lylykangas, Eetu Kankainen, Juho Tikkala ja Leevi Katoperä. Mukana oli alueen 8 parasta joukkuetta.

Ensimmäisenä päivänä pelattiin alkusarja, jossa I-V tuli toiseksi. Seuraava päivä alkoi ottelulla Lempo-Volley Sinistä vastaan. Pelin henki oli tulos tai ulos välieristä. Ensimmäistä erä meni tasatahtia kunnes I-V käänsi erän 25-21. Toisessa erässä I-V karkasi 24-19 johtoon. Tämän jälkeen pallo osin vastustajan onnellakin pyöri omaan kenttään ja kääntyi Lempon eräpalloon 24-25. Omalla pelillä erä jatkopalloilla 29-27.

Välierissä vastaan tuli Viesti Red, joka hyvän puolustuksen kautta käänsi pelin ansaitusti 2-0 (25-16,25-16) voittoon.

Pronssipelissä vastaan tuli kauden 6. kerran OrPo. Ensimmäinen erä meni taistelusta huolimatta suurinumeroisesti OrPolle 25-14, mutta toiseen erään I-V taisteli muutaman pisteen karkumatkalla aina 18 pisteeseen saakka. Taisto ei tällä kertaa riittänyt vaan OrPo vei erän 25-20 ja pronssi Orivedelle.

D-poikien Keltainen joukkue taisteli sijoitusturnauksensa sijoista 17-21 Orivedellä. Joukkue pelasi kokoonpanolla Matias Kankainen, Lauri Laukkanen, Onni Sieppi ja Osku Erkkonen. Saavutuksena oli neljästä pelistä 2 voittoa ja 2 tasapeliä, jollla heltisi lopulta sarjan 18 sija. Viimeisestä turnauksesta olivat poissa sairastelujen takia Eerik Antila ja Emil Grönmark.

D-poikien kauteen lähdettiin yhdellä joukkueella 9 pelaajan voimin. Kun osa pelaajista pelasi myös C-pojissa niin tarkoitus oli peluuttaa pelaajia tasaisesti. Koronan ja muiden sairastelujen takia tässä ei aivan onnistuttu. Kevätkauden harvemman ottelutahdin takia kevätkausi pelattiin kahdella tasojoukkueella (Musta ja Keltainen). Tavoituksena oli saada jokaiselle pelaajalle enemmän oman tasoista peliä. Vahvuuteen tuli lisäksi 2 pelaajaa lisää. Musta joukkue taisteli kevätkauden A- ja B-poolin välimaastossa, joten mahdollisuudet oli mitaleille saakka. Tähän ei tosin sitten lopulta aivan ylletty, mutta lähelle päästiin. Keltaisella joukkueella ei suurempaa tulostavoitetta ollut kunhan saavat pelata oman tasonsa pelejä.

Monelta osin kautta voi pitää onnistuneena, vaikka ihan mitaleille asti ei selvittykään. C-pojissa saatiin hyvä pohja seuraavaa kautta ajatellen. D-poikiin jää seuraavaksikin kaudeksi varsin tasokas ryhmä, jolla on mahdollisuuksia taistella kärkipään sijoituksista. Lisäksi toukokuun aikana Isku-Veikkojen junioreista 4 on valittu 08/09/10-syntyneiden toukokuun Lounaisen alueen alueleireille Varalaan. Kauhavan Powercupiin 9-12.6 Isku-Veikot matkaa kahdella D-poikien joukkueella.

Isku-Veikoille tappio, kausi paketissa 10.4

Turun Toverit oli odotetun kova vastustaja ja haki siis voiton sekä jatkopaikan erin 3-0 (25-21,25-13,25-20) sunnuntaina Apian liikuntahallissa pelatusta ensimmäisen kierroksen play off ottelusta.

Kotijoukkue oli hyvin latautunut tähän tärkeään kerrasta poikki systeemin otteluun. Pukukopissa sovittiin, että voitetaan tai hävitään, niin pelataan täysillä katsojia ja seuraa kunnioittaen. Ikävä kyllä täytyy rehellisesti todeta, että vastustaja oli nyt liian kova. Ensimmäinen erä lähti pienen jännityksen vallitessa hiukan kangerrellen liikkeelle, mutta sitten pisteistä tapeltiin tasapäisesti eikä armoa pyydetty saati annettu. Tilanne oli parhaimmillaan 20-22, mutta aivan ei riittänyt erävoittoon. Toinen erä oli vaisua pelaamista ja Turun ylivoimaa, mutta kolmannessa mentiin taas pitkälti tasatahtia tilanteiden ollessa 13-14 ja vielä 20-22, mutta lopulta tämäkin vieraille ja tappio sekä kesäloma Isku-Veikoille. Pelin osa-alueista parhaiten toimivat syöttö ja vastaanotto sekä osittain myös puolustus. Turun Toverit ansaitsi täysin voittonsa ja suurin ero joukkueiden välillä oli hyökkäyspelissä, varsinkin hakkuriosastolla jäätiin selkeästi altavastaajaksi. Isku-Veikkojen parhaana palkittiin erinomainen libero Arttu Hokkanen ja lisäksi voidaan mainita myös yleispelaaja Sakari Liehu, joka nosti aloituksia tarkasti sekä esitti muutaman huikean puolustuksen.          

C-poikien sijoutusturnaus 9.4, Valkeakoski

C-poikien viimeinen turnaus saatiin pelata kotona. Turnauksessa oli mukana 6 joukkuetta JoU/Levi, Loimu2, NarPa, OrPo, PuMa 2 ja Isku-Veikot. Aluksi pelattiin 2 alkulohkoa, joiden jälkeen ristikkäisottelut ja sitten sijoituspelit. Isku-Veikot lähti kauden viimeiseen turnaukseen kokoonpanolla Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Leevi, Luukas, Onni ja Rasmus. Kauden aika joukkueessa pelasivat Juho ja Osku.
Alkusarjassa I-V hävisi ensimmäisessä ottelussa OrPolle ensimmäisen erän selkeästi 25-10, mutta toisessa erässä peli parantui huomattavasti eräpisteiden ollessa 25-22 OrPolle. Toisessa pelissä vastaan tuli Loimu2. Pelaamisen taso parani tässäkin ottelussa, mutta Loimu vei kuitenkin ottelun melko selkeästi 2-0 (25-18, 25-21).
Kahden tappion jälkeen viimeisessä ottelussa sijoista 35-36 tuli vastaan JoU/LeVi. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja se päättyi lopulta I-V:n 25-20 voittoon. Toinen erä olikin sitten I-V:n yksipuoleinen näytös sen päättyessä numeroihin 25-9. Kausi päättyi siis voittoon !
Vaikkakin kauden sijoitus oli ikäluokan häntäpäässä niin se oli oikestaan hyvin oletettuakin, koska joukkue koostui pääasiassa ali-ikäisistä pelaajista. Lisäksi korona rokotti toimintaa niin harjoituksissa kuin turnauksissakin pelaamista todella rankalla kädellä käytännössä marraskuu-maaliskuun välisen ajan. Kauden aikana kuitenkin ehdittiin oppia pelaamaan isolla kentällä 1-passarin peliä, kuten oli tarkoituskin. Seuraavaan kauteen samassa ikäluokassa on tältä pohjalta huomattavasti helpompi lähteä kun ei tarvitse aivan alusta opettelemista aloittaa.


Isku-Veikoilta kauden paras peli, voitolla varmistui lohkon 2. sija

Jatkosarjan viimeiseen otteluun Isku-Veikot matkusti Jyväskylään paikallisen JyväsLentiksen vieraaksi ja voitti upealla esityksellä 3-0(28-26,25-18,25-15)

Neljä edellistä peliä alavireisesti esiintynyt Isku-Veikot oli nyt täysin eri joukkue, sillä johonkin kadonnut pelivire löytyi oikealla hetkellä ja lopputuloksena tosiaan kauden ehjin suoritus. Joukkueen libero Akseli Vuorinen oli samaan aikaan hiihtämässä miesten 50 km SM-kilpailuissa Rovaniemellä ja pelaajat päättivät ennen ottelua, että jos Aksu taistelee yli kolme tuntia ladulla, niin taistelee lentopalloilijatkin täysillä.

Heti ottelun alusta lähtien näki, että joukkueella on hyvä päivä, sillä keskittyminen joka palloon ja taisteluilme sekä joukkuehenki olivat erittäin korkealla tasolla. Harvoin näkee, että peli luistaa kaikilla osa-alueilla ja kaikilla pelaajilla yhtä aikaa. JyväsLentiksen nuori joukkue ei pelannut huonosti, vaan Isku-Veikot otti huippupelillä arvokkaan voiton. Nyt kun kehuja voi hyvällä omallatunnolla antaa, niin aloitetaan yleispelaajista Tapio Hiedasta ja Sakari Liehusta, molemmat nostivat aloituksia hyvällä prosentilla, puolustivat erinomaisesti ja hyökkäystehoja löytyi. Libero Arttu Hokkanen pelasi aivan huikean ottelun, nostaen ja puolustaen monia pahoja palloja. Hakkuri Veeti Lassila pelasi kauden parhaan pelinsä, syötti ja hyökkäsi vähillä virheillä. Keskitorjujat Jarno Einola ja Niko Julin torjuivat ja hyökkäsivät keskeltä moitteettomasti. Sairausvuolteelta passariksi palannut Timo Väisänen yltyi myös kauden parhaaseensa.

Lohkon kakkossija tarkoitti, että Isku-Veikot oli tämän kauden 6. paras joukkue miesten kakkossarjassa Suomessa. Nyt kausi jatkuu pudotuspeleillä ja ensimmäisellä kierroksella Isku-Veikot saa vastaansa todella kovan TuTo-Volleyn Turusta, joka vilisee entisiä liigamiehiä. Kaksiosainen karsinta sovittiin yhdessä tuumin yhdeksi otteluksi, joka pelataan Valkeakoskella sunnuntaina 10.4. klo 15 Apian liikuntahallissa. Otteluparista voittaja kahdeksan parhaan joukkoon ja pelit jatkuvat, häviäjä kesälomalle.         

D-pojat musta Orivedellä välieräturnauksessa.

D-pojat matkasivat Orivedelle koostumuksella Arttu, Eeki, Eetu ja Leevi. Vaihtomiehiä ei mukana ollut, joten peliaikaa oli riittävästi jokaiselle tarjolla.


Ensimmäinen peli OrPoa vastaan oli kuten OrPo-pelit tällä kaudella niin kaksijakoinen. Ensimmäinen erä pelattiin lähes virheettömästi: syöttövirheitä 0, vastaanottovirheitä 2 ja hyökkäysvirheitä 2. OrPolla taas ei ollut ihan yhtä virheetöntä siten erä 25-15 helpohkosti I-V:lle. Toiseen erään virhemäärä lisääntyi erityisesti hyökkäyksissä ja siten erä OrPolle 25-22. 3 erä meni samaa kaavaa kuin toinenkin ja se selkeästi OrPolle 15-9.


Toinen ottelu Pirkkalan Pirkkoja vastaan oli sellaista pakkopullaa että leipureilla oli lähinnä kasvot punaisina kun mistään ei meinannut tulla mitään ja pelatakaan ei uskallettu. Lopulta kuitenkintarvittavia onnistumia ja vastustajan virheitä tuli riittävästi, joten ottelu I-V:lle lopulta 2-0 (25-21, 25-11).


Kolmas ottelu oli Viesti Rediä vastaan. Ottelun henki oli lähinnä se kumpi tekee vähemmän virheitä. Tässä asiassa Viesti ei kyennyt vastaamaan I-V:n virhemäärään ja vei siten ottelun 2-0 (25-16, 25-21).


Turnauksessa positiivista oli vastaanoton onnistuminen ja kohtuullisen hyvä syöttöprosentti. Suurena ongelmana taas hyökkäysten päättäminen ja yleisesti ottaen niiden suuntaus. No yhtä kaikki turnauksen minimitavoite tuli täytettyä kun A-finaalipaikka tuli saavutetuksi. 2-päiväinen finaaliturnaus pelataan 23-24.4 Loimaalla.

M2 Isku-Veikkojen alavire jatkuu

Vammalan Lentopallo kukisti vuorostaan Isku-Veikot kahdesti viikon sisällä, ensin Valkeakoskella viime sunnuntaina 3-1 (14-25,25-22,28-26,25-17) ja sitten Vammalassa eilen torstaina 3-1 (19-25,25-15,25-21,25-20)

Molemmissa peleissä oli sama juoni, ensimmäinen erä mentiin Isku-Veikkojen komennossa ja loput kolme erää VaLePan ollessa parempi. Tosiaan ottelut ovat alkaneet hyvin, peli on rullannut ihan ok ja vastustaja on auttanut runsailla virheillä ensimmäisissä erissä. Mutta sitten toisista eristä lähtien omat virheet lisääntyvät ja vastustaja parantaa omaa peliään ja saa sitä kautta henkeä päälle, kun taas Isku-Veikkojen suorituksiin alkaa tulla väkinäisyyttä ja suorituspainetta. Henkinen lukko on nyt siis joukkueella kova ja se näkyy selkeänä alisuorittamisena. Pelillisistä asioista syöttö ja nosto ovat toimineet kohtuullisesti, mutta verkolla ollaan oltu suurissa ongelmissa, sillä hyökkäys sekä torjunta ovat sakanneet pahasti ja myös puolustuspeli on ontunut.

Mutta mennään hyviin asioihin eli joukkuehenki on pysynyt vahvana ja kaikki tiedostavat, että kun peli ei kulje, niin se ei kulje ja vieruskaveria ei syytetä. Jos Isku-Veikoilla on sarjan vanhin passari Tini Väisänen, niin on myös sarjan nuorin passari Tinin poika Eemil, 15 vuotta, joka sai näissä kahdessa pelissä kunnon tulikasteen passaamalla ne molemmat ja suoritui tehtävästään kuivin jaloin. Sunnuntain kotipelissä onnistujiin voidaan lukea myös herrasmiespelaaja Niko Julin, joka on saanut syöttöihin vaikeutta ja hoitaa oman ruutunsa aina tunnollisesti. Torstaina paras oli liberona pelannut Arttu Hokkanen, jonka peli-ilo ja vahva liike kenttäpelissä olivat mukavaa katseltavaa.          

M2 I-V - Oripää, Oripää - I-V

Oripään Urheilijat päihitti Isku-Veikot kahdesti viikon sisään, ensin viime sunnuntaina Oripäässä lukemin 3-0(25-21,25-15,25-20) ja torstaina Valkeakoskella 3-1(17-25,26-24,25-23,25-19)Tämän jatkosarjan lohkon ehdoton ennakkosuosikki Oripään Urheilijat näytti kahteen kertaan, miksi se tätä titteli kantaa. Sunnuntaina Oripäässä tuli Isku-Veikolle ns. ohipeli eli mikään ei tahtonut onnistua, josta selkeät numerot myös kertovat. Tahtotila ja halu voittaa olivat kunnossa, mutta kun peli ei kulje, niin se ei kulje, vaikka kuinka yrittäisi. Kaikki kolme erää noudattivat samaa kaavaa, Isku-Veikot oli koko ajan jäljessä, välillä kirien eroa kiinni, kunnes taas peli lopahti. Ainoastaan syöttöpeli kulki ajoittain hyvin, muuten oli tuskainen ottelu kaikilla pelaajilla. Jos edellisen voittopelin jälkeen tuli kehuttua kaikkia, niin jätetään tasapuolisuuden nimissä kehumatta nyt ketään.Onneksi revanssin paikka saatiin heti torstaiksi ja kaikki näyttikin nyt paljon paremmalta. Ensimmäinen erä mentiin täysin Isku-Veikkojen komennossa, peli kulki ja pelaajat nauttivat selvästi, kun sunnuntain apina oli saatu karistettua harteilta pois. Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä aivan loppuun asti, Oripää paransi peliään ja Isku-Veikot vastasi samalla mitalla. Ehkä kärsivällisempi joukkue erän vei, mutta hiukan jäi sellainen kuva, että kotijoukkue vähän odotteli, eikä painanut kaasua pohjaan, niin Oripää olisi kyllä pudonnut kyydistä. Kolmas erä oli myöskin tasainen, mutta jälleen vierasjoukkue voitti kahden pisteen erolla. Tässä erässä Isku-Veikoille alkoi tulla ehkä liikaa hyökkäysvirheitä ja vastustaja taas hyökkäsi erittäin vaihtelevasti ja järkevästi. Neljännen erän alku oli katastrofi ja Oripää karkasi 11-4 johtoon ja ottelu näytti pelatulta. Vielä kerran Isku-Veikkojen liekki roihahti ja upea nousu tasoihin 11-11 ja jopa 14-13 johtoon, mutta sitten bensa loppui ja loppuerä oli murheellinen ja harmitus suuri, sillä paljon enemmän oli tästä pelistä ollut otettavissa. Isku-Veikkojen paras oli hirmutehot(27 pistettä) tehtaillut Markus Kaurto.

Seuraava kotiottelu sunnuntaina 27.3. klo 12 Apian liikuntahallissa, vastassa VaLePa, 

C-pojat  Pirkkala 19.03.2022

C-poikien välierä PirkkalaC-pojat matkasivat omaan välieräänsä Pirkkalaan seuraavalla koostumuksella Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi, Luukas ja Rasmus. Ensimmäistä kertaa siis sillä ryhmällä tasoturnauksen jälkeen, jolla kausi oli tarkoitus pelata. Ensimmäistä kertaa yritettiin myös pelata kaikkia pelipaikkoja kuten niitä lentopallossa kuuluisi pelata. Tämän takia peli oli ajoittain aika sekaisin kun ei oikein muistettu mitä paikkaa kunkin pitäisi pelata.Ottelutulokset : I-V - Pirkat 2-1 (18-25, 25-21, 15-10)I-V - KaJe C2 2-0 (25-22, 25-12)I-V - NarPa 0-2 (16-25, 10-25)Päivän saavutuksena hyvien syöttöjen ansiosta 2 voittoa ja tappio. Pelit jatkuvat kauden viimeisessä turnauksessa sijoista 31-36.


M2 : Isku-Veikot - Jyle 13.02.2022
Isku-Veikot voitti 3-1 (25-15,25-18,20-25,26-24) JyväsLentiksen Jyväskylästä lauantaina Apian liikuntahallissa.

Yli kolme kuukautta oli kulunut edellisestä sarjapelistä, mutta se ei näkynyt ihmeemmin Isku-Veikkojen otteissa, vaan kaksi ja puoli erää peli rullasi mainiosti. Sitten alkoivat vaikeudet, helpon voiton odottelu alkoi näkyä pieninä virheitä lentopallon kaikilla osa-alueilla. Lisäksi vastustaja paransi peliään ja sai varsinkin kovalla syöttöpelillä horjutettua kotijoukkueen itseluottamusta. Ottelun viimeiset puolitoista erää oli lievästi JyväsLentiksen erittäin nuoren joukkueen hallintaa, kunnes tultiin pelin ratkaisupalloihin ja itseasiassa peli päättyi varsin epäselvään tilanteeseen, joka kuumensi vastustajan valmentajan totaalisesti. Peli nimittäin päättyi Sakari Liehun kovaan iskulyöntiin, joka tuomariston mukaan otti torjuntaan ja siitä yli rajojen, mutta Jyväskyläläisten ja muutaman katsojakin mukaan kosketusta ei ollut. Yhtä kaikki Isku-Veikot aloittivat voitontanssin ja koko ottelua ajatellen täysin oikeutetusti.Tekisi mieli kehua kaikkia pelaajia ja taidan tehdäkin niin, kun pitkästä aikaa päästin taas pelaamaan. Keskitorjujat Tapio Hieta ja Jarno Einola hyökkäsivät kovilla tehoilla, joista varsinkin Hieta pelasi lähes virheettömän pelin. Toinen vähillä virheillä selvinnyt oli hakkuri Sami Liehu, joka pelasi kauden parhaan pelinsä. Hattua täytyy nostaa myös ikinuorelle passarille Timo Väisäselle. Libero Petri Metsäsalo alkaa olla todella tärkeä palanen joukkuetta rauhallisella ja varmalla nosto- ja puolustuspelaamisellaan. Yleispelaajat Markus Kaurto ja Sakari Liehu saivat paljon vastuuta ja nämä kokeneet pelimiehet myös kantoivat kuorman erinomaisesti. Kaurto pelasi ensimmäisen pelin yleispelaajana ja oli heti joukkueen tehokkain 18 pisteellä tullen valituksi kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Sivut avattu 22.11.2019

Isku-Veikojen uudet nettisivut avattu