UUTISET

MARKUS KAURTO ISKU-VEIKKOJEN A-POIKIEN PÄÄVALMENTAJAKSI (23.4.2024)

79 maaottelun ja 284 liigapelin Markus Kaurto ottaa Isku-Veikkojen A-poikien valmennusvastuun.

- Pääpaino valmennuksessa on jokaisen yksilön henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä, toteaa Markus.

- Opiskelujen ollessa loppusuoralla, on nyt jatkossa enemmän aikaa, jakaa omia kokemuksiani lentopallon eri osa-alueista nuoremmille, Markus jatkaa.

Yhteisharjoitukset alkavat kesällä, erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Mikäli olet kiinnostunut liittymään Markuksen valmennukseen, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Markus Kaurto

puh: 040 7784 303

D-poikien kausi 2023-2024ALKUKAUDEN YLI-VOIMA (14.4.2024)

D-poikien joukkue koostui kaudella 2023-2024 kolmesta omasta -11 syntyneestä ja kahdesta OrPosta tulleesta syntyneestä pojasta. Kausi avattiin tasoturnausella Lapissa (Rauma). Pienen alkujännityksen jälkeen ensimmäistä kertaa koossa ollut joukkue ehkä vieraskoreuttaan näytti muille osaamisensa kolmella vakuuttavalla voitolla. 1A-pooliturnaus Lempäälässä pelattiin 4:llä pojalla ja 3:lla voitolla. 2A-pooliturnaus pelattiin kotikentällä VAAO:lla kaikkien poikien ollessa mukana ja taas 3 voittoa. Joulukuussa 3A-poolin pelipaikkana oli Pirkkala, jossa taas mukana neljä poikaa. Turnauksesta taas 3 voittoa.KEVÄTKAUSIVuosi vaihtui ja pelit jatkuivat Hakkarissa taas neljällä pelaajalla. Vieläkään ei ollut havaittavissa merkkiäkään kauden ensimmäisestä erätappiosta. 5-pooliturnaus järjestettiin Kiskossa ja taas pelattiin neljällä, mutta tuloskena olikin kauden ensimmäiset 3 tappiota. Välierien osa1 pelattiin kotona taas 4:llä pelaajalla, mutta palattiin takaisin voittokantaan kolmella voitolla. Välierien toinen osa pelattiin Vammalassa täydellä viisikolla, jonka pelikunto ei ollut paras. Kun pelit menivät sopivasti ristiin niin turnauksesta voitto ja paikka A-finaaliin Pirkkalaan.FINAALIT PIRKKALASSAAlkulohkosta lohkovoitto voitoilla Pirkoista ja VaLepasta. 2-1 tappiolla Viestille varmistettiin suora jatkopaikka välieriin Pirkkoja vastaan. Välierän ensimmäisen erä oli niin unista että Pirkat vei sen helposti 25-17. Toiseen erään I-V alkoi pelaata omaa peliään ja otti siitä selkeän 25-19 voiton. Kolmas erä alkoi I-V:n hallinnassa, mutta vähitellen erä tasottui. Kumpikin onnistui saamaan ottelupallon, mutta kun pallo pyöri paremmin vastustajalle niin Pirkat vei erän 17-15. Pronssiottelu Jankkoa vastaan oli pettyneen joukkueen taistelu. Jankko halusi enemmän voittoa ja vei ensimmmäisen erän 25-22, Isku-Veikot toisen 25-18. Kun kolmas erä alkoi heikosti ja onnikaan ei ollut myötä Jankko vei erän ja pronssiset mitalit.Sarjasijoitukseksi tuli siis 4 22-joukkueen sarjassa. Ensi kaudeksi 11-ikäluokka siirtyy pelaamaan isolle kentälle C-poikiin. Kauden päätöksenä on toki vieä Joensuun Power Cup.


C-Pojat kaudella 2023-2024 (12.4.2024)

C-poikien joukkue koostui kaudella 2023-2024 seitsemästä C-ikäisestä ja kolmesta D-ikäisestä pelaajasta. Kauden tavoitteena oli D-ikäisten sisäänajaminen isolle kentälle ja sijoituksen parantaminen edellisestä vuodesta.
Pelikausi alkoi tasoturnauksella Lempäälässä. Yhdellä voitolla vuorossa oli lounaisen alueen B-pooli myöskin Lempäälässä. Kun siitäkin vain 1 voitto edessä oli putoaminen E-pooliin. E-poolin turnaus pelattiin Maskussa 7 pojan ollessa terveiden kirjoissa. Pienessä salissa pelatusta turnauksesta 3 voittoa ja nousu D-pooliin. 2D-pooli pelattiin Salossa lähes täydellä miehistöllä. Pelin taso oli ensimmäistä kertaa hyvä, joten 3:lla voitolla edessä oli nousu C-pooliin eli SM-sarjaan.
C-pooli pelattiin kotona VAAO:lla. Hyvistä otteista huolimatta saavutuksena vain 1 voitto ja putoaminen takaisin D-pooliin. D-pooli Liperissä oli oma kokemuksensa. Perjantai-iltana ajeltiin minibussilla entiseen Kontiorannan varuskuntaan ja sieltä seuraavana aamuna Liperiin jääkylmään saliin. Hyvällä pelillä kuitenkin voitot kaikista peleistä. Nousulla C-pooliin varmistui paikka SM-välieriin. Viimeiseen pooliturnaukseen junailtiin muiden joukkueiden tavoin myöhässä olevalla junalla Kokkolaan. Tasaisista peleistä huolimatta tuloksena vain 1 voitto.
SM-VÄLIERÄT
SM-välierät pelattiin kotona VAAO:lla. Turnaukseen valmistautuminen ei olisi voinut huonompi olla kun loukkaantumis- ja sairasaalto kohtasi edellisen turnauksen jälkeen. Viimeisellä viikolla ei ollut mitään tietoa onko joukkueessa edes kuutta pelaajaa laittaa kentälle. Pelillisesti turnaus meni puolikuntoisilla joukkueella heikosti, lohdutuksena 1 erävoitto.
SIJOITUSTURNAUS 13-18 sijat
Sijoitusturnauksessa Lempäälä-areenalla alkulohkossa yhdellä voitolla ristikkäisotteluun vastaan tuli Pirkat, joka onnistui ensimmäistä kertaa lyömään I-V:n. Viimeisessä ottelussa sijasta 15 lyötiin puhtaasti Lempo. Kausi koostui 27 pelistä, 683 tehdystä pisteestä ja 2400 km pelimatkoista. Joukkueita sarjassa oli 37. Ensi kaudeksi 09-ikäluokka siirtyy pelaamaan B-poikien sarjaan ja nuoremmat jatkavat pääasiassa C-poikien sarjassa. Edessä toki on vielä kauden päättävä Power cup Joensuussa

C-pojat sijoitusturnaus Lempäälä-areena (6.4.2024)

C-pojat pelasivat sijoitusturnauksen sijoista 13-18 Lempäälä-areenalla, joten tälläkertaa ei pitkälle pitänyt matkustaa. Mukana oli 8 poikaa Arttu, Eeki, Eetu, Juho, Lauri, Leevi, Onni ja Osku. 

Ensimmäisenä pelattiin alkulohko 2:ssä lähinnä syöttöharjoitteluksi muodostunut peli NarPaa vastaan. Tasoero oli senverran suuri että tästä pelistä helppo 2-0 voitto eräpistein 25-9,25-16. Toisessa ottelussa vastassa oli uusi tuttavuus Maaningan Mahti. Ensimmäisessä erässä suurena ongelmana oli Mahdin hyvä syöttö ja meidän heikosti onnistunut nostopeli. Kun palloa ei saatu pelattavaksi niin Mahti vei erän 25-13. Toiseen erään lähdettiin uudella innolla ja peliä johdottiin 16 pisteeseen muutaman pisteen erolla. Tämän jälkeen Mahti onnistui loppupalloissa sen verran tehokkaasti että vei erän ja ottelun 25-20 numeroin.

Ristikkäisottelussa vastassa oli 1-lohkon voittanut Pirkkalan Pirkat. Erän alku mentiin tastahtiin, mutta sitten I-V otti siirtyi jo 5 pisteen johtoon 19-14 tilanteessa. Tämän jälkeen useampi heikompi vastaanotto ja epäonnistunut suoritus, joihin siivittäminen Pirkat siirtyi 22-20 johtoon ja samalla menolla erävoittoon 25-21 numeroin.Toista erää pelattiin tasaisesti 12 pisteeseensaakka, jonka jälkeen Pirkat näytti menevän menojaan siirtyen 5 pisteen johtoon 19-14 tilanteessa. Jostain kuitenkin I-V onnistui kaivamaan taistelutahdon, jolla piste-ero saatiin kiinni ja 24 pisteessä oltiinkin jo tasoissa. Ihan loppuun saakka puristus ei riittänyt vaan Pirkat onnistui vääntämään viimeiset pisteet edukseen 27-25 numeroin. 

Edessä oli siis enää taistelu sijasta 15 Lempoa vastaan. Lempon mielenkiinto keskinäiseen kylätaisteluun ei tässä vaiheessa päivää ollut kovinkaan suuri, vaikka I-V kyllä kovasti yrittikin avittaa vastustajaa niin suhteellisen helposti voito irtosi kummastakin erästä. Ensimmäinen erä päättyi 25-18 ja toinen 25-14 numeroin. Kauden loppusijoituksena siten 15 sija, joukkueita sarjassa oli 37.

D-Pojat välierävoitolla A-finaaliin (24.3.2024)

D-poikien välieräturnaus pelattiin Vareliuksen liikuntahallissa Sastamalassa.Ensimmäinen ottelu pelattiin Pirkat Whiteä vastaan. Alku oli lupaava ja I-V siirtyi vaivatta 11-2 johtoon. Liekö helppo alku syynä vai mikä niin loppu ottelun sävel oli se että I-V keskittyi tekemään kaikki pisteet niin omat kuin vieraatkin. Ensimmäisessä erässä se riitti 25-21 voittoon, toisessa 21-25 tappioon ja kolmannessa 10-15 tappioon.Toisessa ottelussa vastaan tuli VaLePa punainen. Tässä pelissä peli alkoi palata uomiinsa ja voittajasta ei oikeastaan ollut koko aikana mitään epäselvyyttä. Ensimmäinen erä 25-16 ja toinen 25-14.Kolmannessa pelissä pelattiin VaLePan valkoista vastaan ja pelin kulku oli sama kuin toistakin VaLePan joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä 25-14 ja toinen 25-8. Kun VaLePan punainen vielä otti voiton Pirkoista niin I-V ottikin tästä turnausvoiton ja paikan A-finaaliin Pirkkalaan 13-14.4.

M2 : Vaisu kausi päätökseen (17.3.2024)

Isku-Veikot putosi heti 1. pudotuspelivaiheessa Kokkolan Tiikereille häviämällä molemmat osaottelut, ensin lauantaina Kokkolassa 2-3 (26-24,20-25,21-25,25-21,11-15) ja sitten sunnuntaina Valkeakoskella 1-3 (20-25,25-23,24-26,21-25). Kuten erät ja pisteet kertovat, niin vääntö oli tasaista ja myös rehtiä kamppailua joka pisteestä. Ehkäpä joukkuepelaaminen, pelirohkeus ja kova taistelutahto siivitti Tiikerit ansaitusti jatkoon. Ensimmäisen pelin viides erä ja toisen pelin kolmannen erän 21-15 johdon menettäminen olivat ne ottelusarjan kulminaatiopisteet, mitkä käänsivät todennäköisesti tämän parin jatkoon menijän.
Päättynyt kausi oli iso pettymys pelaajille, joukkueelle, valmentajille ja seuralle. Ehkäpä liian kovat odotukset ja tavoitteet aiheuttivat turhaa painetta peleihin ja näin ollen vapautunut peli-ilme oli liian harvoin läsnä otteluissa. Kauden päätöspalaverissa täytyy käsitellä avoimesti ja rehellisesti syyt, mitkä johtivat alavireisiin otteisiin. Todettakoon vielä, että joukkueen sisällä ei ole riitoja, joten pelilliset asiat tässä nostettava tarkkaan analysointiin. Marraskuun jälkeen joukkue voitti vain 2 peliä ja hävisi 9 peliä, joten kuntopiikki osui aivan väärään päähän sarjassa.

C-poikien SM-välierä Valkeakosken ammattioppilaitos (16.3.2024)

C-poikien SM-välierät päästiin pelaamaan kotikentällä. Turnaukseen valmistautuminen ei oikeastaan olisi voinut olla yhtään huonompi, koska sairastelujen ja loukkaantumisten takia kunnon joukkueharjoituksia. ei pystytty pitämään viikkoihin. Sotkamon poisjäännin jälkeen turnaus supistui kolmen joukkueen turnaukseksi.
Ensimmäisessä pelissä vastassa oli OsVa. Ensimmäisessä erässä pelissä pysyttiin mukana 10 pisteeseen saakka sen jälkeen OsVa sai hääriä verkolla mielensä mukaan voittaen 25-14 lukemin. Toisen erän alku ei suuria lupaillut kun OsVa karkasi 9-3 johtoon. Erän loppua kohden peli kuitenkin piristyi sen verran että eräpisteet OsValle 25-22. Kolmatta erää pysyttiin taas OsVan kyydissä 10 pisteeseen, mutta sen jälkeen virheitä tuli niin paljon että OsVa vei erän selkeästi 25-16.
Tämän jälkeen Jankon 2-joukkue otti ensimmäisen erän OsValta, joka tarkoitti sitä että toisessa pelissä Jankko2 oli pitänyt voittaa puhtaasti 3-0. Paineet olivat tällä kertaa liian kovat ja Jankko2 vei ensimmäisen erän helpohkosti 25-16 I-V:n keskittyessä virheiden tekoon. Toinen erä oli tasaisempi ja olisi voinut kääntyä miten vain, mutta lopulta Jankko2 vei senkin jatkopalloilla 26-24. Viimeisessä erässä olisi luullut pelin vapautuvan, mutta totuus oli kaukana siitä. Jankko2 johti jo 21-16 kunnes Lauri astui syöttöruutuun ja hetkessä peli olikin tasan 21-21. Kun tasoihin oli päästy niin samalla kannatti pelata loppuun saakka ja ottaa erävoitto 25-23 pistein.
C-poikien pelit jatkuvat 6.4 sijoitusturnauksella sijoista 13-18.

M2 Karvas tappio Kouvolassa, KoLe-57 parempi erin 3-1 (25-17,25-21,19-25,25-22) (10.3.2024)

Isku-Veikot pelasi ihan ok ottelun, mutta vastustaja KoLe-57 vastaavasti aivan hurmoksessa. Kaikki ratkaisut mitä kouvolalaiset tekivät, tuntuivat aina olevan oikeita ja tuottavan pisteen.Ensimmäinen erä oli Kole-57:n hallintaa aivan alkua lukuunottamatta ja kuten aikaisemmin tuli jo todettua, niin kaikki onnistui heillä. Toinen erä paljolti saman kaavan mukaan, nyt Isku-Veikot pääsi kumminkin lopussa 21-23 tilanteeseen, mutta ei sen lähemmäksi. Kolmas erä oli valkeakoskelaisten parasta peliä ja kotijoukkueen johtaessa 16-15, vaihdosta syöttöruutuun astellut Touko Niemi käänsi tilanteen Isku-Veikoille 21-16 ja lopulta koko erä hienosti 25-19. Neljäs erä oli tiukkaa vääntöä aina tilanteeseen 18-18, mutta vielä kerran kotijoukkue syttyi aivan mahtavaan vireeseen, johon Isku-Veikot ei vaan pystynyt vastaamaan, joten erä ja koko ottelu KoLe-57:n nimiin. Ottelun lopputulos tuntui pahalta, mutta vielä pahemmaksi se muuttui, kun KoLe-57 nousi Isku-Veikkojen ohi sarjataulukossa vaikka keskinäisissä peleissä I-V oli parempi, kuten myös pikkupisteissä ja erätkin vielä tasan, mutta säännöissä lukee, että enemmän voitettuja eriä saavuttanut menee taulukossa edelle(eräsuhteet: Kole-57 9-19 ja I-V 8-18).
Seuraava kotipeli on sitten pudotuspeli ja vastaan tulee Kokkolan Tiikerit, ottelu pelataan sunnuntaina klo 19 Apian liikuntahallissa.


M2 : Vaisu esitys, tappio Keimolan Kaikulle 0-3 (22-25,18-25,17-25) (3.3.2024)


Ei ollut Isku-Veikkojen päivä sunnuntaina, kun vastaan saapui nimimiehiä vilisevä Keimola. Vaikka poissaoloja oli paljon ja osa pelaajista oli toipilaita, niin parempaan olisi pitänyt pystyä. Kotijoukkue näytti alistuneelta ja jopa hengettömältä, joten paljon kysymysmerkkejä on ilmassa, kun kevään ratkaisupelit lähenevät. 

Ensimmäinen erä lähti heti vieraiden komennossa ja vaikka Isku-Veikot tuli kerran lähelle 21-22, niin erävoitto Kaikulle. Toinen erä saman kaavan mukaan Keimolan hallitessa erää koko ajan. Kolmas erä edelleen vantaalaisten johdossa 10-8, kun syöttöruutuun asteli Jaaro Mattsson, jonka vuoron aikana nähtiin valkeakoskelaisten paras jakso tässä ottelussa, Kotijoukkue siirtyi 14-10 johtoon ja hetken näytti, että peli aukeaisi. Vierasjoukkue käytti kaksi aikalisää sekä yhden pelaajavaihdon ja käänsi tukalan tilanteen itselleen ja iski loppulukemiksi 25-17.
Seuraava kotiottelu ei ole vielä tiedossa(todennäköisesti 16.3. tai 17.3.).

M2: Tuplaviikonlopun toisesta pelistä tappio 1-3 (25-21,26-28,12-25,17-25) Turun Tovereille (25.2.2024)

Lauantain hienon voiton jälkeen oli edessä raskas vieraspeli sunnuntaina Turkuun vasta klo 19 alkavaan otteluun. Onneksi joukkue oli rennolla ja hyvällä fiiliksellä matkassa ja kaksi ensimmäistä erää oli jopa kauden parasta peliä. Molemmat joukkueet äityivät viihdyttävään ja hyvätasoiseen esitykseen. Ensimmäinen erä mentiin alussa TuTon johdossa 12-6,14-9 ja vielä 17-12, kunnes Isku-Veikot syttyi ilmiliekkeihin ja nousi rinnalle ja ohi pelaten erinomaista lentopalloa. Toinen erä alkoi samanlaisessa hurmoksessa ja valkeakoskelaiset siirtyivät 11-5 johtoon. Sitten turkulaiset saivat myös hyvän otteen takaisin ja piste pisteeltä kuroivat vierasjoukkueen johdon kiinni. Tilanteesta 20-20 alkoi kiivas taistelu toisen erän voitosta ja Isku-Veikoilla oli jopa kaksi eräpalloa, mutta kun ei niin ei. Tämä oli henkisesti kova paikka valkeakoskelaisille ja kun peli oli ollut aivan tapissa, niin kahden viimeisen erän romahdus oli täysin ymmärrettävää, joskaan ei tietysti toivottavaa. Turun Toverit jatkoi kovalla tasolla pelin loppuun asti, johon lamaantunut vierasjoukkue ei enää pystynyt vastaamaan. Kahden ensimmäisen erän perusteella voisi kehua kaikki pelaajat, mutta koko ottelu huomioiden pitää mainita erinomaiseen vireeseen päässyt hakkuri Aatu Niemelä, joka teki hurjat 22 pistettä.
Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 3.3. klo 15 Apian liikuntahallissa, vastassa Keimolan Kaiku, Vantaa.

M2: Maistuipa makealle 3-0 (26-24,25-19,25-13) voitto Kouvolan Lentiksestä. (24.2.2024)


Tämä voitto oli tärkeä, ansaittu ja kaivattu, sillä alkuvuoden pelit eivät ole kulkeneet odotetulla tavalla. Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin, osaksi Isku-Veikkojen alkukangertelun vuoksi ja osaksi Kouvolalaisten hyvien otteiden takia. Kotijoukkueen 11-8 johto kääntyi yllättäen vieraiden 17-14 johdoksi. Onneksi Isku-Veikot piristyi ja käänsi erän itselleen 26-24. Toisessa erässä valkeakoskelaisten peli alkoi rullata mallikkaasti ja jopa pieneksi peikoksi noussut syöttöpelikin alkoi tehdä tuhoa vastustajan kentässä. 17-8 ja 19-12 johdossa ei ollut epäselvää kumpi erän vie. Kolmannessa erässä KoLe-57:n selkäranka nitkahti pahasti ja erä näytti tulevan murskalukemin Isku-Veikoille johdon ollessa parhaimmillaan 19-5, erä lopulta 25-13.Oli tosiaan mukava nähdä, että vielä osataan pelata lentopalloa, peli-iloa riitti ja koko joukkue vapautui rentoon esitykseen. Nyt voisi kehua ansaitusti kaikkia Isku-Veikkojen pelaajia, mutta nostetaan muutama nimi esiin, hakkuri Aatu Niemelä takoo tärkeitä pisteitä, keskipelaaja Jarno Einolan 11 pistettä ei jätä ketään kylmäksi ja mainitaan vielä pitkästä aikaa koko pelin passanut Taavi Arminen, joka laittaa itsensä likoon joka pallossa.
Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 3.3. klo 15 Apian liikuntahallissa, vastassa Keimolan Kaiku, Vantaa.

M2: Isku-Veikkojen peli jumissa, tappio 3-0(25-17,25-19,26-24) Lempo-Volleylle. (11.2.2024)


Isku-Veikkojen miesten otteet ovat nyt pahasti takalukossa, sillä alavireiset esitykset ovat nyt jatkuneet jopa parisen kuukautta, vaikka siihen sekaan yksi voitto mahtuukin. Yleensä nämä asiat ovat henkimaailman juttuja, niinkuin nytkin, sillä pelaajien taidot eivät ole mihinkään kadonneet eikä joukkueen sisällä ole mitään ristiriitoja. Peleistä puuttuu rentous ja sitä kautta aito ilo, otteista tulee väkinäisiä ja pelätään virhettä. Toivottavasti tämä kierre saadaan mahdollisimman nopeasti katkaistua ja käännettyä se positiiviseksi energiaksi, niin kevään peleissä saamme vielä nauttia hienoista lentopallohetkistä. Tämän koko kauden hyvin harjoitellut ja muutenkin hieno joukkue ansaitsisi. Lempo-Volleytakin vastaan kaksi ensimmäistä erää mentiin varjojen mailla ja nämä menivät selvästi lempääläläisille. Pitkällä erätauolla joukkue piti kopissa hyvähenkisiä palopuheita ja yhteisellä sopimuksella haluttiin taistella täysillä vielä voitosta. Kolmas erä olikin jo hyvää tekemistä ja Isku-Veikot johti vielä 21-18, mutta aivan ei riittänyt, sillä Lempo-Volley kuittasi tämänkin 26-24. Yksi pelin osa-alue on toiminut hienosti näillä vaikeillakin hetkillä eli vastaanotto, mikä nytkin oli erinomaista.
Seuraava kotiottelu on lauantaina 24.2. klo 14 Apian liikuntahallissa, vastassa Kouvolan Lentis-57.

C-pojat junailenassa 6c-poolissa Kokkolassa (10.2.2024)

C-pojat matkasivat perinteiseen VR tapaan Kokkolaan. Menojuna 50 minuuttia myöhässä ja paluujuna vain 37 minuuttia. 

Ensimmäiseen otteluun tuli vastaan Pirkkala Pirkat. Ottelu alkoi I-V:n hallinnalla mutta vähitellen Pirkat tuli hyvällä syötöllä peliin mukaan. loppupalloissa Pirkat oli kuitenkin sen verran tarkempi että erä 25-23. Toisen erän alku oli heikko ja Pirkat oli jo 12-4 johdossa kunnes Artun 12 peräkkäisen syötön jälkeen tilanne kääntyi 16-12 johdoksi. Loppuerä tasatahtiin jolla 25-20 erävoitto. 3 erä oli alusta loppuun I-V:n heiniä ja niinpä tuloksena 15-11 voitto 

Toisessa pelissä Valepaa vastaan ei oikeastaan toiminut mikään osa-alue ja siksi VaLePa vei ne helpohkosti 25-18, 25-15, omia tehtyjä pisteitä 12.

Kolmannessa ottelussa vastassa kotijoukkue Tiikerit. Aluksi näytti Tiikerit vievän ottelun miten haluaa, mutta 18-23 tilanteesta onnistuttiin kipuamaan tasatilanteeseen ja muutamaan eräpalloonkin, mutta kun niissä ei onnistuttu niin Tiikerit veivät lopulta erän 29-27. toinen erä näytti kääntyvät I-V:lle, mutta lopulta Tiikerit onnistuvat kaventamaan eroa ja lopulta saavuttamaan erävoiton 25-23.

Turnauksesta siis 3 sija ja pelit jatkuvat SM-välierissä 16.3 yhdessä OsVan, Jankko2 ja SoJyn kanssa

M2 Keimolan Kaiku kuritti Isku-Veikkoja 3-0 (25-22,25-16,25-20) (28.1.2024)

Viime kauden kakkossarjan voittaja ei antanut armoa tälläkään kertaa, vaan oli edellisvuosien tapaan jälleen parempi. Ensimmäinen erä lähti tasaisesti käyntiin, sitten Keimola otti muutaman pisteen johdon, jota valkeakoskelaiset kuroivat kiinni päästen välillä pinnan tai kahden päähän ja lopulta jopa tasoihin 21-21. Tämän pidemmälle rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet, joten erä 25-22 kotijoukkueelle. Toinen erä oli Isku-Veikoilta huonoin, tilanteen 5-5 jälkeen Kaiku meni menojaan vieden erän selvästi 25-16. Kolmannessa erässä herättiin taas taisteluun, mutta 6-5 johdon jälkeen Keimola meni ohi ja kasvatti eroa tasaisesti vieden tämäkin erän 25-20.Isku-Veikkojen syöttöpeli oli jälleen tuskaista, virheitä tulee aivan liikaa. Vastapainoksi nostopeli oli taas erinomaista ja sen ansiosta pystyttiin ajoittain haastamaan todella kova vastustaja. Hyökkäys-, torjunta- ja puolustuspelaamisessakin jäi parannettavaa, mutta kuten on jo pari kertaa tullut todettua, niin vastassa oli kakkossarjan laadukkain joukkue. Isku-Veikkojen iso onnistuja oli hakkuri Aatu Niemelä, joka nakutti koko ottelun korkeimman pistemäärän(17).
Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 4.2. klo 15 Apian liikuntahallissa, vastassa Kouvolan Lentis-57.

A-pojat: Viimeinen pooliturnaus ennen välieriä ja finaaleja pelattiin Karkkilassa. (27.1.2024)

Vastassa Karkkilan Pojat Karkkilasta, Lempo ja Liperi Volley. Olemme hivuttautuneet kohti sarjan terävintä kärkeä kauden edetessä. Nyt toiveissa ja odotuksissamme oli kovia pelejä ennen välieriä. Tulokset heti tähän kärkeen: KaPo voitti poolin puhtaalla pelillä. Päädyimme turnauksessa upeasti toiselle sijalle. Kolmen ensimmäisen erän perusteella tämä on kauden suurin yllätys! Kapo - IV 2-0. Ensimmäisessä pelissä oikeastaan kaikki meni pieleen. Nosto-, syöttö-, hyökkäys- ja tuomaripeli yhtäläisesti. Edellisen turnauksen hyvät otteet olivat muisto vain… Oisko aikainen herätys ja matkustaminen vienyt parhaan terän.IV - Lempo 1-2. Kohti revanssia naapuriseurasta. Lempo on voittanut kauden kaikki keskinäiset pelimme. Ensimmäinen erä jatkui meiltä rikkonaisena. Nostot jäivät huonoiksi ja erä selvästi Lempolle. Surkea suoritustaso alkoi turhauttaa joukkuetta ja valmennusjohtoa. Toiseen erään keräsimme hieman sisua ja peli rentoutui. Kaikilla osa-alueilla pääsimme paremmin omalle tasollemme ja väänsimme erävoiton. Tämä ei kuitenkaan jatkunut viimeiseen erään ja revanssi jäi myöhempiin koitoksiin.IV - LiVo 2-0. Viimeisenä vastaan asettui Hurmoksen liigapelureilla ryyditetty Liperin joukkue. He olivat liikkeellä minimimiehityksellä joten heidän kuusikkonsa sai pelata koko rahan edestä. IV teki hieman muutoksia. Veeti siirtyi YPksi ja Elias pelasi hakkurina. Viimeinkin saimme nostot oikeaan osoitteeseen ja Elias takoi paikoista tulosta kovalla prosentilla. Myöskään erien lopuissa emme jäätyneet vaan käänsimme tiukat tilanteet voitoksi!Voittoon oli mukava lopettaa ja fiilikset hyvät! Yksittäisen turnauksen sisällä peli vaihtelee vieläkin melko paljon. Nyt saimme kurssin käännettyä päivän aikana. Voittamattoman KaPon takana tulokset menivät ristiin ja päädyimme siis turnauksen toiselle sijalle. Tästä päivästä vahvistuu käsitys, että A-poikien sarja on hyvin tasainen. Normaalissa tilanteessa jatkaisimme A-pooliin, Suomen neljän parhaan joukkueen ryhmään. Nyt alamme valmistautumaan välieriin jossa nähdään tiukkoja vääntöjä finaalipaikoista.

M2: Isku-Veikkojen 60 vuotis juhlaottelusta komea 3-0 (25-23,25-22,25-20) voitto Turun Tovereista (20.01.2024)

Olipas paljon mukavampi lähteä illan juhlaan voitto takataskussa, kun vielä alla oli pari vaisumpaa tappiopeliä. Helpolla voitto ei tullut, sillä vieläkin joukkueen otteet ailahtelivat liikaa, varsinkin syöttöpelissä oli välillä isoja ongelmia. Ensimmäinen erä lähti nihkeästi käyntiin ja turkulaiset johtivat 6-2, onneksi sitten oma peli alkoi kulkemaan ja nopeasti nousu rinnalle ja ohi aina tilanteeseen 24-19 asti, kunnes TuTo heräsi vielä kerran päästen pisteen päähän, mutta ei onneksi lähemmäs. Toinen erä mentiin tasaisesti 15-16 tilanteeseen, mutta Isku-Veikkojen peli oli tässä erässä vaatimatonta ja turkulaiset suht helpolla 20-15 ja 22-19 johtoasemaan. Erä näytti karkaavan, mutta passari Jaaro Mattsson oli toista mieltä, loistava syöttövuoro ja kotijoukkue teki kuusi pistettä putkeen, mikä johdatti riemukkaaseen erävoittoon. Kolmatta erää Isku-Veikot hallitsi koko ajan, vaikka välillä annettiin turhaan siimaa vierasjoukkueelle. Henkisesti tärkeä voitto näkyi riemukkaina tuuletuksina loppuvihellyksen jälkeen.Isku-Veikkojen paras osa-alue oli erinomainen nostopeli, josta pitivät huolen yleispelaajat Jesse Mäenpää ja Sakari Liehu sekä libero Touko Niemi. Yleispelaajat esittivät muutenkin hienoja otteita, joten parhaan pelaajan palkinto meni ansaitusti Jesse Mäenpäälle ja vieraiden parhaana Risto Ruohola.

C-poikien seikkailu itärajalla D1-poolissa (20.01.2024)


C-pojat lähtivät idän valloitusmatkalle perjantaina pikkubussilla kahdeksikolla Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Konsta Leevi ja Osku.Yö vietettiin entisen Kontiorannan varuskunnan tiloissa Kontiolahdella. Aamun hyvän aamupalan jälkeen matkattiin piristävässä -25 asteen lämpötilassa kohti Jyrin liikuntahallia ylämyllyllä. Sisälämpötila salissa plussan puolella suurinpiirtein 15 astetta.
Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli kotijoukkue LiVo. Muutaman alkupallon jälkeen aamukohmelo hävisi kylmässä hallissa ja ilman suurempia hienouksia ottelu I-V:lle selkeästi 25-16, 25-13.
Toisessa ottelussa vastassa olivat Ylikiimingin Nuijamiehet. Vaikka I-V hävisikin keskipituudessa n. 15 senttiä YNM:lle niin se ei pelissä suuresti näkynyt. Ensimmäistä erää Ylikiiminkiläiset hallitsivat lähinnä verkkopelaamisella, mutta tappiotilanteessa 19-13 peli oikeastaan kääntyi I-V:lle. Vaikka loppukiri ei riittänytkään ensimmäiseen erään niin seuraavissa erissä sen voimin tilanne kääntyi ensimmäisen erän 19-25 tappiosta toisen erän 25-19 voittoon. Kolmatta erää sitten jatkettiinkin toisen erän jälkihuumassa ja se vietiin lopulta 15-12 numeroin.
Viimeisessä ja SM-välieräpaikan ratkaisseessa ottelussa vastassa oli Alahärmän Kisa. Ensimmäisessä erässä I-V karkasi jopa turhankin helposti karkuun ja samalla erävoittoon 25-15. Toisen erän alkuun AK virheili ja valkeakoskelaiset karkasi 5-0 johtoon. Ottelun tärkeys taisi hieman painaa ja niinpä AK alkoikin kaventaa piste-eroa. 23 pisteessä ensin AK sai eräpallon, sen jälkeen I-V, sitten AK ja lopulta I-V sai ratkaistuksi ottelun lukemissa 29-27.
Turnauksen voitto tarkoitti nousua C-pooliin ja varmaa paikkaa SM-välieriin jo ennen viimeistä pooliturnausta

Uusi vuosi ei tuonut uutta D-poikien sarjan voimasuhteisiin (13.1.2024)


D-pojat avasivat kevätkauden Hakkarissa nelikolla Arttu, Lauri, Osku ja Vili.Ensimmäinen erä Lempo Tykkejä vastaan eteni sen verran rivasti että se oli ohi 12 minuutissa. Pisteet taululla 25-10. Toinen erä lähti samalla tahdilla liikeelle I-V:n johtaessa 9-4. Sen jälkeen pelaaminen muuttui seisoskeluksi ja Lempo kavensi lukamat tasaisiksi 25-22.
Toisessa pelissä vastaan tuli NarPa. NarPa karkasi aluksi 4-1 johtoon,. Tämän jälkeen ei jäänyt epäselvyyttä ottelun voittajasta. Ensimmäinen erä 25-11. Toista erää pelattiin lähes tasatahtiin I-V:n muutaman pisteen johdossa erän puoliväliin. Loppuerä kuitenkin erotti joukueet selvästi tuloksen ollessa taululla 25-18.
Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Viesti Red. Kummassakin erässä I-V karkasi johtoon heti alusta lähtien ja piti sen pistein 25-16 ja 25-12.
D-pojat ovat tällä kaudella pelanneet 15 ottelua ilman erätappioita pistesuhteen ollessa 750-432. D:n kausi jatkuu 3-4.2

M2: Kohmeinen esitys tuotti 0-3(21-25,20-25,20-25) vierastappion Lempäälän Lempo-Volleylle (7.1.2024)

Jos edellinen kohtaaminen oli huikea, dramaattinen ja tasainen, niin nyt tuntui, että otteluun syttyi vain yksi joukkue (Lempo-Volley). Isku-Veikkojen peli takkusi enemmän tai vähemmän koko ajan ja kun kunnon rytmiä ei saa otteisiin, niin se heijastuu itseluottamukseen ja se taas johtaa epävarmuteen suorituksissa. Ensimmäinen erä alkoi hyvin, johto 6-4, mutta sitten alkoi ongelmat ja lempääläläiset tuli rinnalle ja ohi vieden erän 25-21. Toisen erän alku oli Isku-Veikkojen parasta antia ja vahva taistelu riitti 11-8 johtoon. Kotijoukkue otti aikalisän ja käänsi erän kulun itselleen numeroin 25-20. Kolmaskin erä alkoi hyvin, johto 8-6, mutta sitten taas sama kaavan mukaan erä 25-20 Lempo-Volleylle. Pelkästään Isku-Veikkojen huonoutta ei tulos ollut, sillä Lempo-Volley pelasi hyvän ja ehjän pelin, varsinkin syöttö- ja hyökkäyspelissä se oli selkeästi parempi joukkue.
Seuraava kotiottelu on Isku-Veikkojen 60 V juhlapeli lauantaina 20.1. klo 15 Apian liikuntahallissa, vastassa Turun Toverit

C-poikien 4C-pooli VAAO:lla 6.1.2024

C-poikien ensimmäinen kotiturnaus pelattiin Valkeakosken ammattioppilaitoksella koostumuksella Arttu, Eeki, Emil, Eetu, Juho, Lauri, Leevi ja Osku.

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli OsVa. Ottelu alkoi hermostuneesti syöttövirheillä, mutta kun niistä selvittiin siirtyi OsVa 9-4 johtoon. Aikalisän jälkeen oma peli saatiin kuitenkin uomiin ja hyvän syötön turvin ero kaventui niin että pisteet olivat jo 10 kohdalla tasoissa. Ei siis muuta kuin ohi ja muutaman pisteen karkumatkalle. 23 pisteesä oltiin kuitenkin taas tasoissaja saatiinpa eräpallokin ja erävoittokin oli muutamasta sentistä kiinni. Muutaman sentti yli oli vain liikaa ja OsVa käänsi erän 27-25 voittoon. Toista erää OsVa johti koko ajan muutamalla pisteellä ja vei erän 25-20.

Toisessa ottelussa vastaan Kristiinan Vesa. Ensimmäistä erää pelailtiin tasatahtiin, erän puolivälissä I-V siirtyi kuitenkin muutaman pisteen etumatkalle ja piti johdon loppuun saakka 25-21 pistein. Toiseen erään vaihdettiin passari ja muutenkin paikat menivät uusjakoon, jonka seurauksena peli meni aivan sekaisin. Erä Krivelle 25-14. Kolmanteen erään pelipaikat entiselleen ja siitä voitto 15-12.

Viimeiseen peliin materiaali kaventui 7 pelaajaan Artun poistuessa muille peliareenoille. Liekö syynä väsymys vai mikä, mutta virheitä tuli VaLePaa vastaan aivan liikaa ja VaLePa vei ottelun selkeästi 25-15,25-15.

C-poikien pelit jatkuvat jo parin viikon kuluttua D-poolissa.

A-pojat Oulussa (6.1.2024)

Suomen yllä on viipyillyt kylmä rintama parin viikon ajan.Tänään kylmää kyytiä vastustajille tarjosivat myös I-V:n A-pojat.Oulunsalon Vasaman järjestämässä C-poolin turnauksessa pelasivat kanssamme myös vanhat tutut Valepa ja Kauhavan Wisa.Aluksi kaatui Valepa ensimmäisen kerran tällä kaudella. Peli oli tasapainoisin koko kaudella. Ratkaisut olivat järkeviä ja virheitä tuli vähän.Toisessa pelissä kaksi kelta-mustaa joukkuetta, I-V ja KauWi, väänsivät intensiivisen, vaihtelevan ja tasaisen pelin. Tämäkin kääntyi niukasti IV:lle 2-0. C-poolipaikka varmistettu!Meidän tähtäin oli B-poolissa ja tähän tarvittiin vielä voitto viimeisestä pelistä OsVaa vastaan.Pelasimme heti putkeen ja aloitukseen vaihdettiin muutama tuore pelimies. Ensimmäinen erä ei loppunut vielä 25 pisteessä. Tulostaulu alkoi pyörähti takaisin ykköseen 30 pisteen jälkeen. Ja edelleen jatkettiin..Ja jatkettiin... Ottelupalloja tuhrittiin vuorotahtia ja henkinen kantti oli koetuksella sekä kentällä että vaihtopenkillä. Eeppinen erä päättyi meille vihdoin lukemin 39-41 !! Toinen erä myös meille ja hieno ykkössija tästä turnauksesta!Vihdoinkin pelissä alkoi näkyä elementtejä joita tällä kokoonpanolla tiedettiin olevan. Kaikilta aivan erinomainen suoritus mutta annan muutaman erityismaininnan: YP Jesse. Kun tarvittiin pistettä niin tässä oli oikea kaverin sen varmistamiseen. YP Severi. Juonikkaita ratkaisuja sekä kaikkien pelien ja erien urakointi. Libero Touko. Virheetön vastaanotto ja muutenkin hyvää puolustuspelamista. Jatkamme 27.1. tutustumaan B-poolin tasoon.

C-pojat D2 poolin voitolla C-pooliin (16.12.2023)

D2-pooli pelattiin Salossa koostumuksella Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Pirkkalan Pirkat. Ensimmäistä erää pelattiin aluksi Pirkkojen niukassa johdossa, mutta sitten I-V karkasi hyvän syötön turvin ero 21-12 johtoon. I-V:n virheiden siivittämänä Pirkat kavensi lopettamien loppulukemiksi 25-20. Toisen erän alku pelattiin tasatahtiin viiteen pisteeseen, mutta sen jälkeen ei sitten mikään onnistunut. Erä helposti Pirkoille 25-13. Kolmanteen erään sitten astelikin edellisestä erästä sisuuntunut koskilaisjoukkue. Puolten vaihdossa johto oli 8-5 ja kun ote piti loppuun saakka erävoitto 15-11.Toiseen otteluun tuli vastaan PuMa Smash. Vaikka ensimmäisen erän 3 ensimmäistä pistettä menivätkin PuMalle niin taitavammasta joukkueesta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Erää johdettiin jo 19-12, mutta virheputken ansiosta tilanne olikin kohta tasan 20-20. Lopussa kuitenkin I-V:n kantti kesti ja erä 25-23. Toista erää mentiin 15 pisteeseen saakka johdon vaihdellessa puolin ja toisin, mutta sen jälkeen I-V paineli selkeään 25-18 voittoon.Viimeisessä ottelussa vastassa oli Viestin 2-joukkue. Peli oli tasainen. Viesti pärjäsi ne hetket kun pääsivät pelaamaan sormilla, mutta hihapeli ei sitten sujunutkaan. I-V taas oli selkeästi lyhyempi ja käytti hyväkseen Viestin heikompaa vastaanottoa ja puolustusta. Ensimmäisessä erässä Viesti oli terävämpi ja vei sen 25-23. Toinen erä olikin sitten I-V:n erä. Lähes kaikki onnistui aluksi ja johto oli parhaillaan 20-11. Erän loppu oli kuitenkin vaikea ja Viesti kuroi eroa kiinni, mutta ei kuitenkaan saanu kiinni. Niinpä erä I-V:lle 25-20. Kolmas ja rakaiseva erä olikin sitten hermoilua puolin ja toisin. Puolia vaihdettiin Viestin johtaessa 8-6. Tilanne eteni 13-13 tilanteeseen. Eetu asteli vapisevin käsin ja syötti kaksi viimeistä palloa raakana Viestin kenttään. Niinpä tuloksena hieno 15-13 voitto ja nousu C-pooliin.Näin tasaisesta turnauksesta oli lopulta hieno poistua iloisena voittajana. Vaikka välillä olikin pelissä vaikeita hetkiä niinniistä päästiin onnistuneesti yli. Seuraava pooli 6-7.1.2024


M2 Runkosarja päätökseen tappiolla 1-3(18-25,25-23,22-25,16-25) Aitolahden Riennon vieraana (10.12.2023)

Ennen ottelua panoksena oli molemmilla lohkon ykkös- ja kakkossija. Kotijoukkue oli panostanut tähän peliin kaiken, sillä ensimmäistä kertaa heillä oli kaikki pelaajat mukana. Isku-Veikot taasen oli alkukauden pienimmällä miehistöllä liikkeellä. Ottelusta odotettiin korkeatasoista, tasaista ja mielenkiintoista, mutta heti suoraan on sanottava, että valkeakoskelaisten takki oli tyhjä. Kakkos- ja kolmoserää lukuunottamatta Isku-Veikot oli ottavana osapuolena. Lopputulosta enemmän Isku-Veikkojen pelaajia jäi harmittamaan ponneton ja vaisu esitys, kuti jäi ns. piippuun. Tosiaan ensimmäinen ja neljäs erä oli alusta loppuun Aitolahden hallintaa. Toinen erä vaikeuksista huolimatta hieno puristus Isku-Veikoilta ja myös kolmas erä 1-10 tappioasemasta nousu taisteluun jopa erävoitosta olivat ottelun parasta antia. Isku-Veikkojen parhaaksi pelaajaksi voidaan nostaa mainioita otteita koko syyskauden esittänyt keskipelaaja Jarno Einola.
Seuraava ottelu ensi vuoden puolella ylemmässä jatkosarjassa.

D-pojat 3A-pooli Pirkkala (10.12.2023)

D-pojat jatkoivat Pirkkalassa sarjan hallintaa voittamalla kaikki kolme ottelua puhtaasti 2-0. Mukana tänään olivat pelaamassa Arttu, Lauri, Niko ja Osku.I-V - Viesti Red 2-0 (25-15, 25-20)I-V - Lempo Tykit 2-0 (25-14, 25-18)I-V - Pirkat Blue 2-0 (25-16, 25-9

Isku-Veikkojen A-pojat osallistuivat Hämeenlinnassa D-poolin turnaukseen (9.12.2023). 

Vastustajina Luolajan Kajastus, Valepa ja PuMa:n A2-joukkue.Kajastus-IV 0-2 (22-25, 16-25)Ensimmäisenä vastustajana oli turnausisäntä luolajan Kajastus. Peli lähti käyntiin erittäin hyvin! Pian virheitä alkoi kuitenkin tulla ja pelaaminen muuttui nihkeäksi. Erän lopputulemana teimme omia pisteitä 21 ja vastustajalle teimme 16 pistettä. Erä kuitenkin meille. Toisessa erässä virheiden määrä kuitenkin väheni ja se kääntyi selvemmin voitoksemme. IV-PuMaA2 2-0 (25-14, 25-18)Toisessa pelissä vastaan asettui Puman A2-joukkue. Tässä pelissä suoritustaso oli varmaa. Erityisesti pisteiden teossa kunnostautui Jesse. Ensimmäinen erä selvästi meille. Toisessa erässä tuli pieni notkahdus mutta käänsimme senkin selvästi voitoksemme.Isku-Veikot - Valepa 0-2 (16-25, 17-25)Kolmas ja viimeinen peli pelattiin tuttua Valepan porukkaa vastaan. Poolinousun suhteen pelillä ei ollut merkitystä sillä molemmat olivat jo varmistaneet paikan C-pooliin. Alkukauden tappioille haettiin kuitenkin revanssia. Ei onnistunut. Vastustajan J. Turri oli erinomaisessa vireessä pelin jokaisella osa-alueella ja erityisesti syötöissä. Niitä ei meinattu millään saada ylös ja näin piste-ero pääsi retkahtamaan turhankin selväksi. Ei auttanut edes geelillä viimeistelty tukkamuoti. Tähän turnaukseen saimme lähes kaikki pelaajat jalkeille ja pelipaikoille löytyi enemmän vaihtoehtoja, kuin aiemmissa turnauksissa. Parhaimmillaan peli pyöri erittäin hyvin mutta joukkuepeliä pitää vielä päästä hiomaan kovempia joukkueita vastaan.Seuraava turnauspaikkakunta lienee Kauhava ensi vuoden puolella.

Isku-Veikot selvään 3-0 (25-15,25-14,25-18) voittoon Lentopalloseura Kangasalasta (26.11.2023)

Jos edellis viikonlopun peli oli värikäs ja tasokas, niin nyt sunnuntaina nähtiin nätisti sanottuna väritön ja harmaa kamppailu. Rutiinivoitto on vaarallinen sana, mutta ehkä sitä nyt voi käyttää, sillä Kangasalan joukkue oli yllättävän vaisu ja aseeton Valkeakoskelaisten edessä. Ensimmäinen erä lähti tunnustellen liikkeelle ja 7-7 asti tilanne oli tasainen, sen jälkeen Isku-Veikot meni menojaan. Toinen erä oli alusta loppuun kotijoukkueen komennossa. Kolmannessa erässä Kangasala tuli lähelle ja kutisti Isku-Veikkojen johdon 18-16 tilanteeseen, mutta loppu oli taas selkeästi isäntien.
Otteluisäntänä toimineen Pub Juoman Petri Rastas valitsi joukkueiden parhaat pelaajat. Kangasalalta kunnian sai Jussi Koskela(pelaa muuten Isku-Veikkojen A-junioreissa) ja kotijoukkueesta keskipelaaja Veeti Ahlfors. Myös toinen keskipelaaja Jarno Einola pelasi mainion ottelun.
Isku-Veikoilla on nyt yksi peli jäljellä alkusarjassa ja panosta riittää, sillä Aitolahden Riennon vieraana ratkeaa lohkon ykkös-, kakkos- ja kolmossija. Seuraava kotiottelu siis ensi vuoden puolella jatkosarjassa.

C-pojat Maskussa E3-poolissa 25.11.2023

C-poikien matkasivat Maskuun E3-pooliin sairas- ja muiden poissaolojen vuoksi ainoastaan seitsikolla Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Leevi, Onni ja Osku. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli A-Volley, joka oli monestakin syystä vähän liian tuttu. Ottelusta ei suuresti muuta kerrottavaa ole kuin että A-Volley sai yhteensä 37 pistettä ja näistä 23 tuli I-V:n virheistä. Pallottelu  päättyi lopulta 2-0 (25-22, 25-11).

Toisessa pelissä vastassa oli Piikkiö Kehityksen ja Maskun Katajan yhteisjoukkue. Tässä pelissä I-V:n alkoi pelata omaa peliään ja viimeiset muutaman viikkoa harjoitultua keskihyökkäystäkin päästiin kokeilemaan käytännössä varsin hyvällä menestyksellä. Ottelun voittajasta sinänsä ei ollut missään vaiheessa epäselvyyttä sen verran selkeät olivat erälukemat 25-12, 25-15.

Kolmannessa ottelussa vastassa oli NarPa. Ottelussa jatkettiin siitä mitä edellisen pelissä lopetettiin. Taitoero oli kuitenkin senverran suuri että vaikka useampia palloja yritettiin pelata hienommin kuin oikeasti osattiin niin NarPa taipui lopulta selkeästi 25-18, 25-21.

Turnauksesta siis 3 odotettua voittoa ja nousu D-pooliin. Hienoa oli huomata että viime viikkoina harjoituksissa opetellut asiat  keskipelaaminen, syöttöjen ja lyöntien suuntaaminen sujuivat useasti mallikkaasti myös käytännössä.


M2: Jännittävä, kiihkeä ja tasainen, nämä kolme sanaa kertovat lähes kaiken Lempo-Volleyn ja Isku-Veikkojen paikallispelistä, mikä päättyi kotijoukkueen voittoon 3-2(31-29,25-22,24-26,21-25,15-13) (19.11.2023)


Ottelu sisälsi niin paljon draamaa, kun vain yksi peli voi tarjota. Johtoasema vaihtui joukkueiden välillä jatkuvasti, pelaajat tuulettivat vuorotellen vastustajalle onnistumisiaan, valmentajat psyykkasivat toisiaan, tuomarit jakoivat keltaisia ja punaisia kortteja ja yleisö nautti sekä kannusti molempia intohimoisesti. Tähän kun vielä todetaan, että peli oli tasollisesti erittäin hyvää kakkossarjan lentopalloa, niin yli kaksi ja puoli tuntia kestänyt maratonottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. Pelissä oli tosiaan niin paljon kaikkea, että tapahtumia ei kannata yksitellen purkaa palstatilan säästämiseksi. Kaikki pelaajat ansaitsevat kiitoksen erinomaisesta taistelusta, erikseen voidaan mainita hienoon passipeliin yltänyt Taavi Arminen, koko syksyn puolikuntoisena olleen hakkuri Veeti Lassilan paluu parrasvaloihin sekä jälleen vahvasti esiintynyt yleispelaaja Sakari Liehu.
Seuraava kotiottelu sunnuntaina 26.11. klo 15 Apian liikuntahallissa, vastassa Lentopalloseura Kangasala.

Lauantaina A-pojat kävivät Sastamalassa urakoimassa C-pooliturnauksen (18.11.2023)

Isku-Veikot - KauWi 2-0 (25-19, 25-21). Turnaus lähti käyntiin hyvällä pelillä. Torjunnat ja hyökkäykset onnistuivat. Toisen erän notkahdus käännettiin ja ottelu hoidettiin puhtaasti kotiin.Lempo - Isku-Veikot 2-1 (25-17, 16-25, 16-14). Ensimmäisessä erässä Lempo peippasi meidät nurin. Kun tämä ase saatiin tylsytettyä, niin hyvillä hyökkäyksillä otimme toisen erän. Kolmas oli todella tasainen vääntö. Meillä oli jo ottelupallo… mutta kitkerästi erä ja ottelu valui Lempolle pienimmällä mahdollisella erolla. Ps. Lempolla oli varsinainen pienten marginaalien viikonloppu kaikilla sarjatasoilla. Valepa - Isku-Veikot 2-1 (25-17, 23-25, 15-12). Turnauksessa pelattiin tiukalla aikataululla kolme peliä aivan putkeen ja tämä alkoi jo painaa viimeisessä ottelussa. Jälleen jäimme ensimmäisessä erässä aivan telineisiin ja erä Valepalle. Toiseen erää kaivettiin parempi taisteluilme ja siitä voitto. Kolmannessa vain loppui energia ja ottelu valui Valepalle.Pienillä marginaaleilla mentiin. Ottelut menivät ristiin, ja niinpä yksi voitto ei riittänyt pitämään meitä C-poolissa. Joukkueena oltiin menty selvästi eteenpäin mutta vieläkin enemmän yhteisiä pelejä tarvitaan. Ja virheitä pitää edelleen vähentää. Rosterimme on myös melko kapea. Erityisesti näin tiiviissä turnauksessa ja pitkillä otteluilla se korostuu. Lepomahdollisuuksia ei avainpelaajilla juuri ollut.Jatketaan ja haetaan vauhtia D-poolista 9.12.

D-pojat VAAO:lla A-poolin kotiturnauksen voittoon (18.11.2023)

D-pojat olivat kotiturnauksessa mukana koko vahvuudella Arttu, Lauri, Niko, Osku ja Niko.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Lempon Kanuunat. Ottelu oli aika yksipuolista näytöstä sen verran heikkotasoinen oli vastustaja. Peli lähti käyntiin 7-0 johdolla ja lopun pelailun jälkeen ensimmäinen erä tulos 25-9 ei paljoa jäänyt seliteltävää. Toinen erä meni pitkälti samalla kaavalla tuloksen ollessa tällä kertaa 25-12.

Toisessa ottelussa vastaan tuli NarPa. Ensimmäisessä erässä lapin pojat tippuivat vauhdista 3 pisteen jälkeen lukemien ollessa lopussa 25-14. Toista erää mentiin pitkälti I-V:n muutaman pisteen johdolla, tosin NarPa pysyi mukana lähinnä I-V:n lukemattomien syöttövirheiden ansiosta. Toisen erän lukemiksi muodostuivat lopulta 25-20.

Kolmannessa ottelussa vastassa oli Pirkkojen Blue-joukkue. Ottelu eteni lähes koko erän Pirkkojen muutaman pisteen tappioasemissa ja piste-ero pysyi lopulta lähes samana loppuun saakka 25-20.

Toiseen erään I-V lähti selvästi uudella pelitaktiikalla. Alkuerä tehtiin virheitä kaikin mahdollisin keinoin ja päästettiin Pirkat 7-13 karkumatkalle. Tämän jälkeen muistettiin pelin olleen käynnissä ja piste-ero

kaventui nopeasti 16-16 tilanteeseen. Kun loppuerä peliä jatkettiin samaan tahtiin niin lopulta pisteet tänään jo totutusti 25-20.

D-pojat ovat tällä kaudella pelanneet 3 turnausta tappioitta piste-eron ollessa aika murskaava 450-251. 


M2 Peruspeli riitti Isku-Veikoille voittoon Vilppulan Tähdestä erin 3-0(25-19,25-18,25-20) (12.11.2023)

Isänpäivän iltapeli Apian liikuntahallissa ei noussut tasoltaan klassikkopeliksi, mutta 3-0 voitto on aina kiva juttu. Alusta lähtien oli selvää, että Isku-Veikoilla ei pitäisi olla mitään isompaa hätää, jos oma peli vaan pysyy kasassa, sillä Vilppula ei ollut huippuvireessä. Kotijoukkue otti kuskin paikan heti ensimmäisen erän alusta ja johti erää koko ajan voittaen sen 25-19. Erityismaininta täytyy antaa keskipelaaja Jape Einolalle, joka teki viisi pistettä erässä. Toinen erä jatkui samaan malliin eli mentiin Isku-Veikkojen komennossa 25-18. Kolmannessa erässä Tähti käväisi jopa 13-12 johdossa, mutta sitten kotijoukkue ryhdistäytyi riittävästi ja marssi 25-20 erä- ja otteluvoittoon.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin jo aiemmin mainittu keskipelaaja Jarno Einola ja myös yleispelaaja Sakari Liehu esitti ammattimiehen otteita nosto- ja puolustuspelissä. Vierasjoukkueen paras oli yleispelaaja Olli Kolhinen.


M2 Ykkössarjaan tähtäävä Aitolahden Riento haki 3-1(17-25,25-20,29-27,25-14) voiton Isku-Veikoista sunnuntai-iltana Apian liikuntahallista (5.11.2023)

Mennään suoraan koko ottelun ratkaisutilanteeseen, nimittäin kolmannen erän lopussa Isku-Veikoilla oli vankka 23-18 johto käsissä, mikä lopulta valui sormien välistä musertavaksi 27-29 tappioksi. Pari nostovirhettä ja pari lyöntivirhettä pahaan paikkaan peräkkäin, niin oltiinkin yhtäkkiä tilanteessa 23-23. Vielä yksi eräpallo kotijoukkueelle ilman tulosta ja sen jälkeen kolme vastustajan eräpalloa selvitettiin, mutta neljäs oli liikaa. Tämän jälkeen kotijoukkueen selkäranka katkesi ja Aitolahti sai neljännen erän todella helposti.Mutta palataan pelin alkuun ja paljon iloa tuoneisiin hetkiin. Ensimmäinen erä alkoi molemmilta varsin hermostuneesti ja syöttövirheitä tuli puolin ja toisin, mutta 11-11 tilanteessa Isku-Veikot yltyi kauden parhaaseen peliin. Kaikki mitä tehtiin, tuntui onnistuvan ja tuloksena riemukas 25-17 erävoitto. Toinen erä loisteliaan ekan erän jälkeen oli luonnollisesti vaikea ja muuttui puurtamiseksi, johtuen tietysti myös vastustajan parantuneista otteista. 19-22 tilanteeseen saatiin ero kavennettua, mutta sen lähemmäksi ei päästy. Palataan vielä myös kolmanteen erään, joka oli tasaista vääntöä 15-15 tilanteeseen asti, jonka jälkeen Isku-Veikot pelasi mainiosti karaten tosiaan 23-18 johtoon kuten jutun alkupuolella todettiin.Aitolahden parhaana palkittiin eniten pisteitä tehnyt yleispelaaja Konsta Karjalainen, toinen onnistuja oli todella huikeaan esitykseen yltynyt libero Joni Veripää.Isku-Veikkojen palkittu oli tällä kertaa keskipelaajan roolissa loistanut Taavi Arminen ja myös kotijoukkueen libero Touko Niemi jatkoi alkukauden vahvoja esityksiä.

C-poikien 1B3 pooliturnaus Sääksjärven koulu (4.11.2023)

C-poikien ensimmäinen pooliturnaus pelattiin Sääksjärven koululla Lempäälässä.

Viikon aikana poikia tippui sairaslistalle, mutta peliin päästiin kuitenkin 8:lla pelaajalla Arttu, Eeki, Eetu, Juho, Konsta, Leevi, Onni ja Osku.

Ensimmmäisessä ottelussa vastassa oli kotijoukkue Lempo. Ensimmäinen erä alkoi Lempon hallinnalla Isku-Veikkojen keskittyessä lähinnä virheiden tekoon. Niinpä Lempo pääsi helpohkosti jo 15-9 johtoon. Kun omien virheiden määrä laski niin peli alkoi kaventua, mutta tällä kertaa se ei ihan loppuun saakka riittänyt, vaan Lempo vei erän lopulta 25-22. Toista erää mentiin aika tasapäisesti 10 pisteeseen saakka. Sen jälkeen Lempon virheillessä I-V karkasi jo 20-12 johtoon. Erän päättäminen muodostui tälläkin kertaa vaikeaksi kun Lempon vahvaa syöttöpeliä ei tahdottu saada mitenkään hallitusti ylös ja Lempo tuli tasoihin 21-21 tilanteessa. Toisen aikalisän jälkeen I-V kuitenkin sai pelin uomiinsa ja vei erän pistein 25-22. Kolmas erä alkoi Lempon muutaman pisteen johdolla, joka pysyi samana lähes koko erän. Niinpä Lempo vei lopulta 15-11 erävoitolla ottelun 2-1.

Toisessa pelissä vastaan asettui NarPa. Ensimmäistä erää mentiin aikalailla tasatahtiin 10 pisteeseen, jonka jälkeen pääasiassa onnistuneen syöttöpelin ansiosta I-V karkasi selvään 25-15 erävoittoon. Toisessa erässä NarPa pysyi pelissä mukana 5 pisteeseen saakka, jonka jälkeen loppuerä kävi hyvästä syöttötreenistä, jossa vastustaja ei palloja saanut nostettua. Erä selvästi 25-12 I-V:lle.

Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Salon Viestin Red. Tämä ottelu oli tasoltaan turnauksen paras vaikkakin siitä tappio tulikin. Ensimmäisessä erässä Viesti karkasi jo alusta karkuun pitäen sen erän lopppuun saakka 25-15 pistein. Toisessa erässä I-V aloitti vahvasti pitäen muutaman pisteen johtoa 10 pisteeseen saakka. Tämän jälkeen Viesti karkasi muutaman  pisteen etumatkalle pitäen sen loppuun saakka 25-21 numeroin.

Päivän kahdella tappiolla ja yhdellä voitolla tie vie seuraavaksi E-pooliin 25-26.11.

D-pojat A-poolissa Lempäälässä 29.10.2023

D-poikien sunnuntaipäivä vietettiin A-poolin turnauksessa Lempäälässä koostumuksella Arttu, Lauri, Osku ja Vili.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli jo tasoturnauksesta tuttu NarPa. NarPa oli selvästi parantanut peliään tasoturnauksesta, joten 11 pisteeseen saakka erää edettiin aika tasatahtiin. Tämän jälkeen I-V paransi hyökkäystarkkuutta ja repäisi eron lopulta 25-17. Toisen erä oli ensimmäisen kaltainen 10 pisteeseen saakka. Sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä vaan I-V karkasi selvään 25-13 voittoon.

Toisessa pelissä vastassa oli Lempon Pyssyt ja erä kulki aivan kuten NarPaa vastaan 10 pisteeseen aikalailla tasatahtia ja sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä kun I-V karkasi selvään 25-18 voittoon. Toisen erän alussa kentällä oli vain yksi joukkue kun I-V karkasi heti 9-0 johtoon ja ottelu oli hyvin pitkälti tapulteltu jo siinä vaiheessa. Loppuerä sitten pelailtiiin lähes tasatahtia erän päättyessä lopulta 25-9.

Kolmannessa pelissä vastaan asettui Lempon Tykit. Ensimmäisessä erässä pisteitä teki lähinnä I-V, niin omille kuin vieraillekin. Onneksi kuitenkin pisteitä tuli enemmän itselle ensimmäisen erän päättyessä 25-12. Toisessa erässä hyökkäysvirheitä tuli niin paljon että ottelua edettin 9 pisteeseen saakka tasatahtiin. Tämän jälkeen tarkkuus parani sen verran että eräpallotilanteeseen tuli 24-16 tilanteeessa. Tämän jälkeen viimeisestä pisteestä yritettiin tehdä mahdollisimman siinä kuitenkaan onnistumatta ennen kuin vasta Lempon saavuttaessa 22 pisteensä. No lopulta sekin siis saatiin aikaiseksi ja tästäkin ottelusta voitto.

Huolimatta siitä että kyse oli A-poolista niin eräpisteet olivat 150-91 I-V:n hyväksi. Syöttö- ja vastaanottopeli toimivat koko ajan erinomaisesti, mutta suurimman osan pisteistään vastustajat saivat I-V:n hyökkäysvirheistä. Näihin olisi siis hyvä saada lisää tarkkuutta ennen seuraavaa pooliturnausta 18-19.11.

A-poikien kotiturnaus 28.10.2023

Isku-Veikot eivät ole ainakaan tämän vuosituhannen aikana järjestäneet A-poikien otteluita. Lauantaina pääsimme isännöimään D-poolia johon vieraaksemme saapuivat Kauhavan Wisa, Luolajan Kajastus ja PuMa. Turnauksen järjestäminen on aina yhtä juhlaa! Kiitos talkoolaisille ja taustajoukoille!

Seuraavaksi pelitapahtumiin:

Isku-Veikot - Kajastus, 2-0 (25-17, 25-11). Kohtasimme jo aiemmin tasoturnauksessa. Tällä kertaa ainakin oman pelin taso oli noussut ja pidimme tapahtumat koko ajan omissa hyppysissämme. Ottelun kohokohtina Eeron lupaava debyytti keskitorjujana ja Severin huikea syöttöputki 2. erässä.

KauWi- IV, 0-2 (19-25, 23-25). Vastus koveni toisessa ottelussa. IV löi kuitenkin pöytään vaivoistaan toipuneen Veetin, joka kirmasi kentälle kuin varsa kevätlaitumelle. Myös jälki oli tehokasta. Ensimmäinen erä oli IV:n hallintaa mutta toinen eteni tasaisen jännittävänä aivan loppuun saakka.

IV-PuMa_A2, 2-0 (25-21, 25-23). Viimeisessä pelissä poolinousu oli jo selvä ja pelaajapakka pistettiin aivan uusiksi. Vieraiden ei kuitenkaan annettu yllättää, ja turnausvoitto kotiin ilman erätappioita.

Yhteispeli on mennyt eteenpäin, loukkaantuneet pääsevät pelikuntoon ja pelipaikoille alkaa olla vaihtoehtoja. Jotakin hiomista löytyy: vastustajan syöttö putosi usein kenttään pelaajien katsellessa toisiaan ja syöttövirheitä tuli turhan paljon. Eiköhän näissäkin päästä harjoittelulla eteenpäin.

M2: Ei tullut helpolla voitto Isku-Veikoille Kangasalan Lentopalloseurasta 22.10.2023

Lopputulos 3-1 (25-13,23-25,25-18,25-16) saavutettiin varsin nihkeän peliesityksen jälkeen. Ensimmäinen erä alkoi täysin suunnitelmien  mukaan, sillä ensimmäisellä syöttövuorolla 4-0 johtoon ja siitä tasaisesti hyvällä pelillä selvään 25-13 erävoittoon. Mutta helppo ensimmäinen erä koitui tuskaiseksi toiseksi eräksi, koska vastustaja paransi peliään varsinkin syöttöruudussa ja vastaanotossa ja samalla valkeakoskelaisten otteet muistuttivat lähinnä virkamiespeliä. Toinen erä siis ansaitusti kotijoukkueelle. Myös kolmas erä alkoi todella vaisusti ja lähti täysin väärille urille Kangasalan siirtyessä 7-2 ja vielä 10-5 johtoasemaan. Tässä kohtaa jokainen pelaaja ymmärsi tukistaa itsensä hereille ja alkoi määrätietoinen takaa-ajo erävoitosta. Onneksi Isku-Veikot onnistui saamaan uudestaan pelistä kiinni ja ero oli käännetty johtoasemaksi jo 13-12 tilanteessa. Tästä jatkettiin varmaan erävoittoon, vaikka peli ei mitään huikeaa näytöstä ollutkaan. Neljäs erä alkoi jälleen vaikeamman kautta ja Kangasala johti vielä lukemin 9-8, mutta sen jälkeen ohjat otti peruspelillä Isku-Veikot ja marssi lopulta selvään 25-16 erä- ja otteluvoittoon. Isku-Veikkojen paras pelaaja oli koko ottelun laadukkaasti kenttäpelissä onnistunut ja verkolla hyvillä tehoilla esiintynyt yleispelaaja Sakari Liehu.
Seuraava kotiottelu sunnuntaina 5.11. klo 17 Apian liikuntahallissa , vastassa Aitolahden Riento, Tampere.

M2 Jännittävä ja tasokas "paikallispeli" Isku-Veikkojen ja Lempäälän Lempo-Volleyn välillä päättyi kotijoukkueen voittoon 3-1(27-29,25-23,25-22,25-19) 15.10.2023

Molemmat joukkueet olivat vahvasti latautuneet tähän paikallisvääntöön. Tämä näkyi erittäin tasaisena edenneessä avauserässä, missä Lempo-Volley otti kuskin paikan ja Isku-Veikot pyristeli parhaan kykynsä mukaan kyydissä. Molemmin puolin armoa ei annettu, eikä sitä myöskään pyydetty. Tilanteessa 21-21 kotijoukkue oli ajanut lempääläläisten johdon kiinni ja loppuerä oli trilleri, josta voittajana selviytyi Lempo 29-27. Onneksi valkeakoskelaiset eivät tästä tiukasta erätappiosta lamaantuneet, vaan toinenkin erä alkoi molempien joukkueiden kovana taisteluna joka pisteestä. Tilanteessa 8-8 Lempo-Volley karkasi taas johtoon ja tuska alkoi kasvamaan Isku-Veikkojen leirissä. Mutta kuten tämän pelin kuvaan näytti kuuluvan, että juuri kun toinen oli karkaamassa, niin toinen kaivoi taistelukirveen esiin eikä luovuttanut. Nyt tilanteessa 19-18 Isku-Veikot siirtyi johtoon eikä siitä enää luopunut. Kolmas erä alkoi kotijoukkueen selvässä hallinnassa ja johto oli 8-1 ja vielä 11-4. Mutta kuten jo aikaisemmin tuli todettua, niin tämäkään erä ei ollut ratkennut, vaan Lempo-Volley alkoi kirimään johtoa kiinni piste pisteeltä ja tasoitti tilanteeseen 18-18. Onneksi Isku-Veikot sai uudelleen pelin kasaan ja erävoitto 25-22. Neljäs erä jälleen tasaista aina 17-16 tilanteeseen, minkä jälkeen kotijoukkue otti niskalenkin ja marssi 25-19 erävoittoon ja siten koko ottelu hienosti valkeakoskelaisille. 

Upeasti taas kaikki pelaajat olivat pelin ytimessä ja kehuja voidaan jakaa jokaiselle. Valmentajat valitsivat joukkueiden parhaat pelaajat ja Lempo-Volleysta kunnian sai mainio libero Arttu Hokkanen ja Isku-Veikoista kovimmat tehot iskenyt hakkuri Aatu Niemelä.

C-poikien tasoturnaus Sääksjärven koululla 14.10.2023

C-pojat aloittivat kauden Lempäälän Sääksjärven koululla. Ensimmäiseen otteluun asettui vastaan Orpo. Ottelu aloitettiin kokoonapanolla Konsta, Eetu, Eeki, Juho, Leevi, Arttu ja Emil. Peli alkoi tasaisissa merkeissä aina kymmeeneen pisteeseen saakka. Tämän jälkeen OrPon hyvän syöttöpelin ansiosta karkasi lopulta selkeään erävoittoon 25-18. Toisessa erässä Lauri ja Osku tulivat Emilin ja Konstan tilalle. Erän aluksi OrPo karkasi muutaman pisteen johtoon, joka sitten kasvoi loppua kohti Orpon 25-15 voitoksi.

Toisessa ottelussa vastassa LPK. Erän alku meni LPK:lle, mutta vähitellen peli kääntyi niin että piste-ero oli parhaimmillaan jo 21-12 kunnes omia virheitä siivittämänä Kangasala sai hieman lopussa kiinni erän päättyessä 25-18. Toinen erä menitiin koko aika I-V:n komennossa päättyen lopulta selvään 25-13 voittoon pitkälti onnistuneen syöttöpelin ansiosta.

Viimeisessä ottelussa vastassa oli kotijoukkue Lempo. Lempo johti ensimmäistä erää käytännössä alusta lähtien muutamalla pisteellä. Ero säilyi erän loppuun saakka, joten pisteet Lempolle 25-23. Toisen erän alku oli todella synkkä ja virheiden avustamana Lempo karkasi jo 7-0 johtoon. Kun mikään ei onnistunut tilanne pahimmillaan oli Lempon 20-7 johto. Tämän jälkeen I-V onnistui kaivamaan jostakin pelihuumorin ja parantuneen taisteluilmeen ansiosta onnistui kuroi taululle loppulukemat 25-20 Lempolle.

Vaikka tappioita tulikin niin peli oli ajoittain todella hyvää ja valmista, mutta heikkoina hetkinä sitten jotain ihan muuta. Useammalle pojalle turnaus oli ensimmäinen ison kentän turnaus. Yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla tuli turnauksen 3. sija, jolloin pelit jatkuvat 4-5.11 ensimmäisessä pooliturnausessa lounaisen alueen B-poolissa.

M2: Kauden avauspeli Vilppulassa, tuliaisena komea vierasvoitto erin 3-0(25-15,25-10,25-19) (8.10.2023)

Sunnuntain esitys oli vakuuttava Isku-Veikoilta ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä oikeastaan missään vaiheessa. Koko syksyn hyvin harjoitellut joukkue esitti mainioita otteita läpi ottelun. 

Ensimmäinen erä lähti heti vahvassa vieraskomennossa ja kertaakaan kotijoukkue ei sitä johtanut. Toinen erä oli Isku-Veikkojen yksipuolinen näytös päättyen murskaavasti 25-10. Kolmannen erän alussa Vilppulan Tähti sai vielä taisteluilmettä päälle ja sitä mentiin tasatahtia aina 17-18 tilanteeseen asti, kunnes Valkeakoskelaiset karkasivat selvään otteluvoittoon. 

Isku-Veikkojen päävalmentaja Ari Väisänen oli erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen, sillä harjoituksissa sovittuja asioita toteutettiin mallikkaasti. Torjunta/puolustus, vahva ja monipuolinen hyökkäys sekä syöttö/vastaanotto toimivat pelitaktiikan mukaisesti. Isku-Veikot lähti otteluun seitsikolla, jossa passarina oli Jaaro Mattsson, yleispelaajina Sakari Liehu ja Jesse Mäenpää, keskipelaajina Tapio Hieta ja Veeti Ahlfors, hakkurina Aatu Niemelä ja liberona Touko Niemi. Vaihdossa aloittivat passari Taavi Arminen, hakkuri/yleispelaaja Sami Liehu ja libero Akseli Vuorinen. Kaikki pelaajat pelasivat hyvän ottelun, joten ei lähdetä kehumaan erikseen kaikkia. 

Vilppulan palkintoraati valitsi Isku-Veikkojen parhaaksi ansaitusti yleispelaaja Jesse Mäenpään.

A-poikien sarja käynnistyi tasoturnauksella 8.10.2023 

Lempäälässä kokoontuivat Lempo, Valepa, Isku-Veikot ja Luolajan Kajastus. Tuloksena yksi voitto, kaksi tappiota ja varsinainen sarja alkaa osaltamme D-poolista.Peleissä näkyi vähäinen harjoittelu koko joukkueena ja sopivien pelipaikkojen hakeminen. Omilla virheillä vastustajat pääsivät pisteille turhan helposti. Sekä Lempoa että Valepaa vastaan saatiin ihan hyviä hetkiä mutta erävoitot jäivät vielä haaveeksi. Myös Kajastusta vastaan täysin hallussa ollut ensimmäinen erä kääntyi tappioksi. Kaksi seuraavaa otettiin sitten omiin nimiin ja voitto kotiin!Turnauksen aikana pelihuumori säilyi hyvin, varsinkin nuori junnuosasto esitti erittäin lupaavia otteita ja valmennusjohto sai kokemusta hektisestä pooliturnauspelaamisesta. Kolmen viikon päästä jatketaan.

D-pojat tasoturnaus, Lappi (30.9.2023)

D-pojat kokoontuivat yhteen ensimmäistä kertaa tasoturnauksessa. Joukkue koostuu tänä vuonna kolmesta jo viime elanneesta I-V:n pojasta ja kahdesta OrPosta tulleesta pelaajasta.Ensimmäiseeen otteluun lähdettin siten koostumusella Arttu, Lauri, Niko, Osku ja Vili ja vastassa oli VaLePan punainen. Alun muutaman harjoituspallon jälkeen erä kääntyi I-V:n helppoon erävoittoon 25-6. Toisessa erässä I-V teki sen verran enemmän omia virheitä että VaLePa sai 11 pistettä.Toisessa ottelussa tuli vastaan kotijoukkue NarPa. Ensimmäisen erän alku pelattiin tasaista tahtia, mutta vähitellen pojat alkoivat löytää toisensa kentältä paremmin ja niinpä erä kääntyi lopulta aika selkeästi I-V:lle 25-18. Toisen erän I-V löysi pelin heti ensimmäisistä palloista lähtien ja niinpä voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Eräpisteet lopulta 25-14.Kolmannessa ottelussa vastassa oli Jankon musta joukkkue. Ottelussa oli monia pidempiä palloralleja ja muutenkin pelin taso oli näistä otteluista selkeästi paras. Ensimmäisen erän alussa I-V karkasi useamman pisteen johtoon, mutta Jankko kavensi erän tilanteessa 10-10. Tämän jälkeen pelatut pallot kääntyivät pääsääntöisesti I-V:lle ja erävoitto lopulta selkeästi 25-14. Toinen erä oli ensimmäinen toisinto ja siitä eräpisteet I-V:n eduksi 25-12.Ensimmäisen turnauksen tuloksena siis kolme selkeää 2-0 voittoa ja matka jatkuu A-pooliin 28-29.10. Pelillisesti joukkueen otteet paranivat turnauksen edetessä kun toisilleen vieraat pojat oppivat paremmin tuntumaan toisensa.

13.8.2023 Arttu Paloniemelle SM-pronssia U14 SM-beachissä Tampereella

Arttu yhdesssä Ypäjän Tapio Vuorentaustan kanssa saavuttivat SM-pronssia beach volleyn U14-sarjassa. Samassa sarjassa Onni Sieppi ja Lauri Laukkanen sijoittuivat seitsemänneksi. Sarjan mestaripariksi pelasivat Bruno Kerman ja Leo Esko ja hopeaa nappasivat Joona Peippo ja Julius Uusitalo

11.6.2023 Isku-Veikkojen juniorit Imatran Power Cupissa

Isku-Veikkojen D-poikien supersarjajoukkue sijoittui viidenneksi Power Cupin supersarjassa. C-poikien joukkue taasen sijoittui tsemppisarjassa sijalle 12.

22.4.23 pelattiin Ammattioppilaitoksen salissa koko Koskin lentisturnaus Isku-Veikkojen ja HSV:n organisoimana. 

Pelaajia oli seitsemän joukkueellista.Mukana entisiä maajoukkueessa ja liigassakin pelanneita. Nykyisiä sarjapelaajia, entisiä sarjapelaajia, niin naisissa ja kuin miehissäkin. Veteraaneja, harrastelijoita. Hienoa myös oli saada mukaan HAMK:nulkomaalaisista opiskelijoista koostunut joukkue. Kaiken kaikkiaan pelaajia oli lähes viisikymmentä. Jatkot vietettiin Pikku-Herityssä ruokailun ja saunan merkeissä. Voidaan todeta, että turnaukselle oli tilaus olemassa.Joten seuraavaa odotellessa. Erityinen kiitos Samille, Janille ja Arille järjestelyistä!

D-pojat lounaisen alueen pronssia 2022-2023 (23.4.2023) 

Finaaliturnauksen 2 pelipäivä käynnistyi puolivälieräottelulla Lempo Sinistä vastaan. Jännitys oli valtava varsinkin ensimmäisessä erässä. Voitolla sai paikan mitalipeleihin ja tappiolla pelattaisiin sijoista 5-8. Ensimmäisen erän alussa piste-ero hermostuneisuudesta huolimatta kasvoi jo 7-3. Virhesuman takia peli tasan 8-8, pari onnistumista ja 15-10 johto, mutta taas 16-16 tilanteessa peli oli tasoissa. Aikalisän jälkeen usko omaan osaamiseen palasi ja loppuerä selkeästi I-V:lle pistein 25-21. Toinen erä olikin sitten I-V:n näytöstä. Alkuun 7-0 johtoon ja kun loppuerä pelattiin kuten osattiin niin 25-11 lukemin paikka välieriin varmistui.Parin tunnin tauon jälkeen koitti välierä NarPa-10 vastaan. Liekö pitkä tauko vai mikä niin varsinkin ensimmäisessä erässä jännitys oli niin suuri että vrheitä tuli aivan liikaa ja hyökkäykset olivat aivan lian helppoja. Ensimmäinen erä vastustajalle helpohkosti 25-17. Toisen erä alku jatkui samaa tahtia kunnes erän puolivälin jälkeen I-V kuroi eroa kiinni ja 22 pisteessä peli oli tasoissa. Viimeiset pallot vain harmittavasti kääntyivät NarPan voitoksi ja se ansaitusti sai paikan loppuotteluun.Pronssiottelussa vastaan asettui Jankko Mustat. Ensimmäinen erä alkoi Jankon hallinnalla ja se siirtyi jo 9-3 johtoon. Aikalisän jälkeen I-V sai pelin juonesta kiinni ja kiri Jankon johdon kiinni 15 piesteessä ja painoi samalla vauhdilla erävoittoon 25-21. Toista erää tahkottiin 15 pisteeseen saakka vuoroperään johtaen, mutta sitten ei taas onnistunutkaan mikään ja Jankko vei erän 25-19. Kolmatta ja ratkaisevaa erä pelattiin tasatahtiin 6 pisteeseen, mutta sen jälkeen kentällä oli vain yksi onnistuja. I-V otti erän 6 viimeistä pistettä sai ansaitut pronssimitalit.Lounais-Suomen D-poikien sarjassa pelasi kaudella 2022-23 yhteensä 27 joukkuetta. Sarjan terävin kärki oli todella tasainen ja voimasuhteet kauden aikana vaihtelivat turnausten välillä. Loppuottelussa VaLePa löi NarPa-10 lukemin 2-1. Joukkuessa pelasivat kauden aikana seuraavat pojat : Arttu, Eerik, Konsta, Lauri, Leevi, Onni ja Osku. Joukkue jatkaa pelejään Imatran Power Cupissa kesäkuussa D-poikien supersarjassa.


D-Pojat A-finaali Lempäälä, päivä 1 (22.4.2023)

D-pojat matkasivat A-finaaliin tutulla kuusikolla Arttu, Konsta, Lauri, Leevi, Onni ja Osku. Alkuseremoniassa joukkueet kokoontuivat kentällä jossa toivotettiin joukkueet tervetulleiksi turnaukseen.Seremodioiden jälkeen päästiin tositoimiin ja alkulohko B:n peleihin, joissa ensimmäisessä vastaan asettui Pirkat White. I-V aloitti terävästi ja siirtyi heti aluksi 5-0 johtoon. Muutama virhe ja Pirkat hieman sai kavennettua, mutta erän hallitsijasta ei suurta epävarmuutta ollut. Edes valmentajan tekemällä vaihdolla tilanne ei heikentynyt vaan I-V sai helpohkon 25-16 erävoiton. Toinen erä oli aikalailla toisinto ensimmäisestä erästä sillä erotuksella että eräpisteiksi tuli selkeä 25-10.Toiseen otteluun vastaan tuli NarPa-11. I-V jatkoi peliä samalla tasolla kuin oli edellisen erän lopettanut. NarPa ei oikeastaan päässyt peliin ollenkaan mukaan, sen verran tasoero oli suuri. Ensimmäinen erä 25-11 ja toinen vähän erän alun ja loppupuolen virheiden takia heille kauniimpi 25-14.Puhtaan alkulohkon jälkeen pakattiin tavarat ja lähdettiin kotiin odottamaan kuka tulisi iltapäivän ristikkäisotteluista, joita alkulohkojen 2 ja 3 sijoittuneet pelasivat huomenna vastustajiksi puolivälieriin.. Lopulta paljastui että vastaan asettuu Lempo Sininen Hakkarin liikuntahallissa huomenna aamu kymmeneltä
C-pojat matkasivat Tikkakoskelle C-poikien sijoitusturnaukseen ryhmittymällä Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi ja Luukas.

C-pojat Tikkakoskella sijoitusturnauksessa (1.4.2023)

C-pojat matkasivat Tikkakoskelle C-poikien sijoitusturnaukseen ryhmittymällä Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi ja Luukas.Ensimmmäisessä ottelussa vastaan asettui kotijoukkue JyLe. Ensimmäinen erä oli I-V:lle kylmää kyytiä kun syöttöjä ei saatu milllän nostettua ylös ja muutenkin pidempi vastustuja hallitsi verkkoa. Erään ei yhtään omaa tehtyä pistettä ja erän lopussapisteitä kokonaista 9. Toisessa erässä tilanne kääntyikin kun omat syötöt alkoivat suuntautua vastustajan heikommille nostajille ja muutenkin oma peli asettui uomiinsa. Erän alkupuolta JyLe vei muutaman pisteen erolla, mutta erän puolivälissä johtoasema muuttui ja I-V:lle 25-21 erävoitto. Kolmatta erää mentiinkin tasatahtia 10 pisteeseen, mutta muutaman epäonnistuneen suorituksen kääntyessä vastustajalleerä lopulta JyLelle 15-11.Toiseen otteluun vastassa oli Ylikiimingin NuijaMiehet. Koko ensimmäinen erä mentiin I-V:n muutaman pisteen johdossa, joka lopulta piti erän loppuun saakka 25-22. Toinen erä alkoi liian hyvin ja I-V kuroi eroksi jo 18-12 kunnes peli alkoi sakkaaamaan pahemman kerran. YNM kuroi eroa nopeasti kiinni ja meni lopussa ohi 25-23 pistein. Kolmas erä jatkui kuten toinen oli päättynyt ja YNM hankki erävoiton 15-12 pistein.Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Vaasan Kiisto. Ensimmäistä erää mentiin Kiiston muutaman pisteen etumatkalla erän puoliväliin saakka. Sitten I-V meni hetkeksi ohi ja erän lopussa päädyttiin jatkopalloille, joissa Kiisto oli astetta terävämpi vieden erän 27-25. Toiseen erään I-V sitten intoutui pelaamaan kauden parasta peliä ja onnistui viemään erän selkeästi 25-18. I-V koki tosin suuren takaiskun kun koko turnauksenpassarina pelannut Eetu loukkasi kätensä eikä pystynyt enää jatkamaan kolmanteeen erään. Kolmenteen erään pelipaikat menivät uusjakoon ja se näkyi kentällä siten että Kiisto pystyi helpohkosti viemään erän 15-8.C-poikien kauden loppusijoitus oli 24, kun joukkueita sarjassa oli 43.


D-pojat varmistivat A-finaalipaikan A4-välierävoitolla Sylvään koululla (26.3.2023)

Ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Lempon Valkoiset. Ottelu oli alusta alkaen I-V:n hallussa ja johto kasvoi tasaisesti koko erän ajan, vaikka ottelua valmennus yrittikin häiritä vaihdoilla. Ensimmäinen erä helpohkosti 25-13 ja toinen erä oli hieman tasaisempi pisteiden ollessa lopuksi 25-20.

Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Pirkat White. Ensimmäinen erä alkoi I-V:n hallinnalla, mutta Pirkat kavensi tilanteen 10-10. Tämän jälkeen peli alkoi hieman kulkea ja Pirkat jäi kyydistä. Erävoitto lopulta 25-19. Toinen erä alkoi useilla virheilläja Pirkat pääsi karkaamaan muutaman pisteen johtoon, joka kaventui vasta 12-12 tilanteessa. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä vaan I-V vei loppuerän selkeästi 25-17. Kolmella voitolla saavutuksena selkeä välierävoitto ja pääsy A-finaaliin Lempäälään 22-23.4.

C-poikien välieräturnaus E3 Apialla (19.3.2023)

C-poikien välieräturnaus pelattiin kotikentällä joukkueella Arttu, Eeki, Eetu, Emil, Juho, Leevi, Luukas, Onni ja Osku.Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli VaLePa2. Ensimmäisessä erässä peli eteni lähes tasapisteissä koko erän. Erään I-V kykeni tekemään käytännnössä kaikki mahdolliset virheet mitä on mahdollista tehdä ja suurin osa toistettiin useampaankin kertaan. VaLepa2 sai eräpallon 24-23 tilanteessa, mutta muutamalla onnistuneella suorituksella erä kuitenkin I-V:lle 26-24. Toisessa erässä virhemäärää saatiin hieman pienennettyä ja erä selkeästi 25-18. Virhemäärästä kertoo hyvin että VaLePa2 sai omia pisteitä yhteensä 12 koko ottelussa.Toisessa ottelussa vastassa oli Viestin White. Peli alkoi I-V:n selkeällä hallinnalla jolloin piste-ero kasvoi koko ajan tasaisesti erän edetessä. Erä päättyi 25-17 lukemiin. Toinen erä oli käytännössä ensimmäisen erän toisinto Viestin saadessa tällä kertaa kokoon 16 pistettä.Kolmanteen otteluun vastaan tuli Viestin Red. Viesti karkasi heti karkuun suurelta osin heidän hallitessa verkkoa pituuseron ansiosta ja I-V:n tehdessä virheitä. Erä selkeästi Viestillä 25-7. Toisessa erässä peli tasoittui suureltta osin I-V:n hyvän syöttöpelin ansiosta.Viesti onnistui kuitenkin viemään erän selkeästi 25-18.C-poikien pelit jatkuvat kauden viimeisessä turnauksesa 1-2.4 sijoista 19-24.

Kausi paketissa, Keimolan Kaiku toistamiseen parempi erin 3-0(25-16,30-28,25-23) 

Turha murehtia liikaa, parempi joukkue meni jatkoon ja sillä sipuli, näin kai sen voi lyhyesti todeta. Isku-Veikkojen sijoitus tämän kauden sarjassa kahdeksas(16 joukkuetta) ja se kuvastaa erittäin oikeudenmukaisesti tämän kauden aaltomaisia esityksiä.Ensimmäinen erä lähti hyvin käyntiin, mutta nopeasti myös Keimola syttyi peliin ja 10-9 tilanteen jälkeen kasvatti eroa tasaisesti vieden erän selvästi 25-16. Tämä erä hävittiin lähinnä heikon passi- ja hyökkäyspelin takia. Toinen erä oli mainiota lentopalloa. Isku-Veikot sai pelinsä rullaamaan hienosti ja laittoi Keimolan oikeasti ahtaalle. Erän alkupuolisko kotijoukkueen johdossa, sitten vierasjoukkue kovalla rutiinilla rinnalle ja ohi, kunnes oltiin tasatilanteessa 22-22. Keimola tästä johtoon 24-22, mutta sisukas Isku-Veikot taisteli itselleen vielä jopa kaksi eräpalloa 26-25 ja 27-26. Lopulta erä 30-28 vantaalaisille ja tämä tiukka vääntö kirpaisi syvältä valkeakoskelaisia.Kolmas erä edelleen hyvää lentopalloa ja Isku-Veikot jaksoi haastaa Keimolan tässäkin tiukille. 19-16 ja vielä 21-19 johto suli kuitenkin jälleen Keimolalle ja erä niukasti 25-23 sekä koko ottelu siis 3-0.Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti yleispelaaja Taavi Arminen. Myös kaikki muut pelaajat saavat olla ylpeitä itsestään, sillä kaikki onnistuivat hyvin kovaa vastustajaa vastaan.Iso kiitos tästä kaudesta kaikille pelaajille, taustoille ja tukijoille sekä hienosti joukkuetta kannustaneelle yleisölle.

Voiton peruselementtejä olivat monipuolinen hyökkäyspeli sekä hyvä syöttö/vastaanotto. Ainoastaan toisessa erässä tuli liikaa syöttövirheitä ja mikä oli lähellä maksaa erävoiton. Tästä on hieno lähteä puolivälieriin haastajana, sillä kaikella todennäköisyydellä vastaan tulee tämän sarjan paras joukkue Keimolan Kaiku Vantaalta, jossa pelaa viisi-kuusi liigatason kaveria. Isku-Veikkojen parhaana palkittiin ansaitusti yleispelaajana ensimmäistä kertaa esiintynyt Taavi Arminen. Myös kaikki muut pelaajat onnistuivat hyvin, joten tämä oli todella koko joukkueen yhteinen voitto.

D-poikien 6B-pooli Akaa Areenalla (11.3.2023)

D-poikien viimeinen pooliturnaus pelattiin Akaa Areenalla joukkueella Arttu, Eerik, Konsta, Lauri, Leevi, Onni ja Osku.Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli kotiturnaustaan pelaava A-Volley. Usealle niin pelaajalle ja valmentajalle oli vähän vähän lisäjännitystä aluksi, koska suuri osa oli ennen Valkeakoskelle siirtymistä aloittanut lentopallon kyseisessä seurassa. Lisäksi oman mausteensa toi C-poikien hyvin tilanteeseen varustautunut äänekäs kannatusryhmä. Jännitys meni kylläkin ohi muutaman ensimmäisen pallon jälkeen sen verran taidollisesti ja teknisesti I-V oli kotijoukkuetta edellä. Ensimmäinen erä selkeästi 25-8 ja toisessa kokoonpanomuutosten jälkeen hieman lepsustikin pelaten 25-17.Toisessa ottelussa vastassa oli Lempo Siniset, jolle oli edellisessä turnauksessa hävitty katkerasti 2-1. Ensimmäinen erä alkoi I-V hallinnalla ja edes vaihdoilla ei peliä saatu sotkettua vaan erä helpohkosti 25-18. Toisessa erässä I-V karkasi heti alustakarkuun ja vei sen lopulta varsin selvästi 25-11.Kolmannessa ottelussa vastaan tuli Viestin Red joukkue. Ensimmäisessä erässä viesti vei erää 15 pisteeseen saakka muutaman pisteen erolla. Muutamalla pelaajavaihdolla viejän paikka kuitenkin siirtyi I-V:lle ja erä siten 25-21. Toinen pelattiinkin sitten päinvastaisessa järjestyksessä eli alkuunsa I-V oli johdolla, mutta Viesti kuroi eron kiinni ja meni ohi sarjan tämän menessä parhaan torjuntapelin saattelemana 25-23. Kolmas erä aloitettiin sillä mielialalla että mukavampi voittaa turnaus puhtaalla pelillä. Erän puolivälissä I-V:n johto oli 8-4 ja lopussa 15-10. D-poikien pelit jatkuvat 25-26.3 A-Välierissä.

C-poikien pelit jatkuvat 18-19.2.


Sivut avattu 22.11.2019

Isku-Veikojen uudet nettisivut avattu